Εκστρατεία για θάλασσες χωρίς αποτσίγαρα

Εκστρατεία για θάλασσες χωρίς αποτσίγαρα

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και η ΜΚΟ Μεσογειακός Σύνδεσμος για τη Σωτηρία των Θαλάσσιων Χελωνών «MEDASSET» ενώνουν τις δυνάμεις τους

 

Εκστρατεία για θάλασσες χωρίς αποτσίγαρα
«Το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά και την…παραλία». Με αυτό το σύνθημα ενώνουν τις δυνάμεις τους η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και η ΜΚΟ Μεσογειακός Σύνδεσμος για τη Σωτηρία των Θαλάσσιων Χελωνών, «MEDASSET», και εφορμούν για μια νέα αντικαπνιστική εκστρατεία (και) στις παραλίες της χώρας.
 
Στην ομιλία του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, κ. Ευάγγελος Φιλόπουλος, τόνισε ότι παγκοσμίως παράγονται 6 τρισεκατομμύρια  αποτσίγαρα το χρόνο και ότι από αυτά, τα 4,5 πετάγονται σε δημόσιους χώρους.  Ο κ. Φιλόπουλος  ζήτησε από τους Δήμους  της χώρας να υποστηρίξουν τη νέα εκστρατεία της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας που θα απαγορεύει το κάπνισμα σε επιλεγμένους ανοιχτούς δημόσιους χώρους.
 
Από την πλευρά της, η υπεύθυνη της εκστρατείας του «MEDASSET» κυρία Κωνσταντίνα Κωστούλα, επισήμανε τον τεράστιο κίνδυνο που αποτελούν για το  περιβάλλον οι γόπες αποτσίγαρων, καθώς κάθε τσιγάρο υπολογίζεται ότι περιέχει περίπου 4.000 τοξικές ουσίες μεταξύ των οποίων κάδμιο, μόλυβδο και αρσενικό. Εκτός από εστίες τοξικότητας όμως τα αποτσίγαρα μετατρέπονται σε μείοζνα κίνδυνο για τα θαλάσσια ζώα, αφού πολλά εξ αυτών, ιδίως χελώνες αλλά και ψάρια, καταπίνουν τα αποτσίγαρα γιατί τα μπερδεύουν με την τροφή τους.
 
Κλείσιμο
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν στηρίζοντας την όπως και την ενημερωτική εκστρατεία εκπρόσωποι των δήμων Κηφισιάς, Σπαταίων-Αρτέμιδος και Ηλιούπολης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης