ΕΔΣΝΑ: Έγινε ο έλεγχος πιστοποίησης του αποτεφρωτήρα επικίνδυνων αποβλήτων

ΕΔΣΝΑ: Έγινε ο έλεγχος πιστοποίησης του αποτεφρωτήρα επικίνδυνων αποβλήτων

Είναι ο πρώτος έλεγχος αποτεφρωτήρα ΕΑΥΜ που γίνεται στην Ελλάδα

ΕΔΣΝΑ: Έγινε ο έλεγχος πιστοποίησης του αποτεφρωτήρα επικίνδυνων αποβλήτων
               Την Μονάδα Αποτέφρωσης Επικίνδυνων Αποβλήτων Υγειονομικών Μονάδων του ΕΔΣΝΑ επιθεώρησε η TÜV AUSTRIA HELLAS. Πρόκειται για ανεξάρτητο φορέα ελέγχου και πιστοποίησης, πρωτοπόρο σε τεχνογνωσία και τεχνική επάρκεια σε μονάδες αποτέφρωσης και διαχείρισης απορριμμάτων.

              Η αξιολόγηση αυτή που είναι η πρώτη που γίνεται για μονάδες αποτέφρωσης στην Ελλάδα συμβάλλει σημαντικά στην προσπάθεια της βέλτιστης διαχείρισης των επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων, καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.

              Έπειτα από σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η TÜV AUSTRIA HELLAS, ως ανάδοχος, ανέλαβε τον έλεγχο του Φορέα Λειτουργίας ως προς τη λειτουργία της συνολικής εγκατάστασης και της τήρησης των συμβατικών υποχρεώσεών του προς τον ΕΔΣΝΑ, καθώς και των υποδομών που υφίστανται. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν ενδελεχείς επιτόπιοι έλεγχοι,  επιθεωρήσεις και αξιολογήσεις των εξής σημείων: Μονάδες Ζύγισης & Πύλης Ραδιενεργών, Μονάδα Προσωρινής Αποθήκευσης & Ταινίες Μεταφοράς, Μονάδες Καύσης & Καυσαερίων. Κτιριακές Εγκαταστάσεις & Λοιποί Χώροι, Ηλεκτρολογικές Εγκαταστάσεις, Εγκαταστάσεις Πυροπροστασίας, Πρόγραμμα Συντήρησης της Μονάδας, Μέτρηση Απόδοσης Μονάδας, Συμμόρφωση της εγκατάστασης και λειτουργίας με την ΑΕΠΟ και την Εθνική Νομοθεσία. Επίσης, διενεργήθηκε εμπεριστατωμένη αξιολόγηση όλων των σχετικών εγγράφων για την τεκμηρίωση της συμμόρφωσης της εγκατάστασης με τις τεχνικές και περιβαλλοντικές απαιτήσεις.

                 Η αξιολόγηση, που διενεργήθηκε από έμπειρους και ειδικευμένους επιθεωρητές, ολοκληρώθηκε με την παράδοση στον κύριο του έργου ολοκληρωμένης έκθεσης αξιολόγησης. Ο κ. Γιάννης Καλλιάς, Γενικός Διευθυντής της TÜV AUSTRIA HELLAS, σε σχετική του δήλωση τόνισε: «Το έργο αυτό, που υπενθυμίζω ότι γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα αναδεικνύει την τεχνογνωσία της εταιρείας σε ένα αντικείμενο η περιβαλλοντική και κοινωνική διάσταση του οποίου έχει ιδιαίτερα θετικές επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής των πολιτών της Περιφέρειας Αττικής. Συνεχίζουμε με επιμονή και σοβαρότητα την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών, που στηρίζουν κάθε προσπάθεια ενίσχυσης  της βιώσιμης ανάπτυξης στη χώρα μας»
    
 
Κλείσιμο



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης