Επίδομα 400 ευρώ σε 311 γιατρούς «άγονων» περιοχών

Επίδομα 400 ευρώ σε 311 γιατρούς «άγονων» περιοχών

Οικονομικό κίνητρο θεσπίζει το υπουργείο Υγείας για να παραμένουν στα ιατρεία των παραμεθόριων, δυσπρόσιτων και νησιωτικών περιοχών της χώρας οι αγροτικοί γιατροί

Επίδομα 400 ευρώ σε 311 γιατρούς  «άγονων» περιοχών
Οικονομικά κίνητρα δίνει το υπουργείο Υγείας σε 311 αγροτικούς γιατρούς που υπηρετούν σε άγονες (παραμεθόριες, δυσπρόσιτες και νησιωτικές) περιοχές της χώρας.
Σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση που υπογράφηκε από τον υπουργό Υγείας, κ.
Ανδρέα Ξανθό
, τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, κ.
Παύλο Πολάκη
Κλείσιμο
και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, κ. Γιώργο Χουλιαράκη, προβλέπεται η χορήγηση στους γιατρούς μηνιαίου επιδόματος 400 ευρώ.
 
Η απόφαση θα έχει αναδρομική ισχύ από  21/02/2016, οπότε και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ο Νόμος 4368/2016 (παράλληλο πρόγραμμα). Η αναδρομική ισχύς της ΚΥΑ αφορά όσους γιατρούς συνεχίζουν να υπηρετούν στα Περιφερειακά Ιατρεία και Κέντρα Υγείας των περιοχών αυτών, κατά την ημερομηνία δημοσίευσής της.
 
Στόχος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου είναι, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η στελέχωση των δημόσιων δομών υγείας στις άγονες, δυσπρόσιτες και νησιωτικές περιοχές της χώρας και η αναγνώριση της συμβολής των γιατρών στην προάσπιση της δημόσιας περίθαλψης και στη διασφάλιση του δικαιώματος των κατοίκων αυτών των περιοχών σε αξιόπιστη υγειονομική φροντίδα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης