Τους πιλότους του Καναντέρ που κατέπεσε επισκέφθηκε ο Καμμένος

Τους πιλότους του Καναντέρ που κατέπεσε επισκέφθηκε ο Καμμένος

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συνομίλησε μαζί τους και ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας τους

Τους πιλότους του Καναντέρ που κατέπεσε επισκέφθηκε ο Καμμένος
Τους πιλότους τους ιπτάμενους του αεροσκάφους Canadair CL-215 της Πολεμικής Αεροπορίας που κατέπεσε ενώ επιχειρούσε στην κατάσβεσης της φωτιάς στα Δερβενοχώρια επισκέφθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Οι πιλότοι που σώθηκαν από θαύμα από το φλεγόμενο αεροσκάφος νοσηλεύονται στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας. Ο κ. Καμμένος συνομίλησε μαζί τους και ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας τους. 

To CL-215 είχε απογειωθεί νωρίς το πρωί της Κυριακής από την 111 Πτέρυγα Μάχης/ Αεροπορική Βάση Νέας Αγχιάλου. Μετέφερε υλικά και ανταλλακτικά για τα αεροσκάφη που συμμετείχαν στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς στα Δερβενοχώρια. Ώρα 10:45, οι δύο πιλότοι απογειώθηκαν με το Canadair από την αεροπορική βάση της Ελευσίνας. Περίπου την ώρα που βρέθηκαν πάνω από το μεγάλο μέτωπο της φωτιάς διαπίστωσαν ότι το CL-215 είχε μηχανική βλάβη. Αφού πρώτα εκτέλεσαν την αποστολή αεροπυρόσβεσης που είχαν αναλάβει ρίχνοντας το νερό που είχε το Καναντέρ στις δεξαμενές του, επιχείρησαν αναγκαστική προσγείωση. 

Κλείσιμο
Πέραν του γεγονότος ότι στο CL-215 δεν υπάρχει δυνατότητα εκτινασσόμενου καθίσματος, το πρόβλημα δεν ήταν απλώς ότι το Καναντέρ έπρεπε να προσγειωθεί μέσα στο δάσος. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι το πυροσβεστικό αεροσκάφος ήδη φλεγόταν ενώ οι δεξαμενές καυσίμων ήταν μισογεμάτες αφού είχε συμπληρώσει περίπου μία ώρα και δεκαπέντε λεπτά πτήσης από το πρωί της Κυριακής που είχε απογειωθεί από την βάση της Νέας Αγχιάλου στη Μαγνησία. 

Οι δύο ηρωικοί χειριστές του αεροσκάφους προσπάθησαν να προσγειώσουν το αεροσκάφος με την κοιλιά. Η προσπάθειά τους ήταν να μην συντριβεί το αεροσκάφος με το μπροστινό τμήμα για να έχουν πιθανότητες επιβίωσης. Αφού το πάλεψαν μέχρι την τελευταία στιγμή οδήγησαν το φλεγόμενο αεροσκάφος σε βαριά προσγείωση με την κοιλιά και κατάφεραν να βγουν ζωντανοί. Με την επιμονή και την ψυχραιμία τους κατάφεραν να προσγειώσουν το αεροσκάφος με την κοιλια.

Ως εκ θαύματος, ο κυβερνήτης βγήκε σχεδόν χωρίς γρατζουνιά και ο συγκυβερνήτης με χτύπημα στη μέση, από το τράνταγμα την ώρα της πρόσκρουσης για το οποίο ενδεχομένως χρειαστεί επέμβαση.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης