Καρδίτσα: Ζευγάρι Ελλήνων εισπράκτορες για Βούλγαρους απατεώνες!

Καρδίτσα: Ζευγάρι Ελλήνων εισπράκτορες για Βούλγαρους απατεώνες!

Η οξυδέρκεια και η ψυχραιμία μιας 66χρονης που επέλεξαν ως υποψήφιο θύμα τούς οδήγησε στα κρατητήρια 

Καρδίτσα: Ζευγάρι Ελλήνων εισπράκτορες για Βούλγαρους απατεώνες!
Η οξυδέρκεια και η ψυχραιμία μιας 66χρονης οδήγησε στα κρατητήρια ένα ζευγάρι Ελλήνων που λειτουργούσαν ως εισπράκτορες για λογαριασμό ενός κυκλώματος απατεώνων με έδρα τη Βουλγαρία, εξαπατώντας ανυποψίαστους γονείς με το πρόσχημα ότι το παιδί τους είχε προκαλέσει θανατηφόρο τροχαίο!

Η γυναίκα, που κατοικεί στην πόλη της Καρδίτσας, προσποιήθηκε ότι πίστεψε ότι η 23χρονη γυναίκα που της τηλεφώνησε κλαίγοντας ήταν η κόρη της. Όταν πήρε το τηλέφωνο ο 35χρονος συνεργός της, που παρίστανε τον αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., της ζήτησε εκβιαστικά 40.000 ευρώ για να αποφύγει το παιδί της τις νομικές συνέπειες. Η 66χρονη συμφώνησε να δώσει 4.300 ευρώ και έκλεισαν ραντεβού, στο οποίο έφτασαν άνδρες της Ασφαλείας οι οποίοι συνέλαβαν το ζευγάρι.

Στην προανάκριση αποκαλύφθηκε ότι, μόνο την ίδια ημέρα, οι απατεώνες είχαν επικοινωνήσει με άλλους 27 (!) ηλικιωμένους στην Καρδίτσα από τους οποίους ζητούσαν ποσά μεταξύ 25.000 και 50.000 ευρώ! Ο 35χρονος, μάλιστα, είχε πείσει πριν από λίγες ημέρες με παρόμοιο τρόπο μια ηλικιωμένη στη Θεσσαλονίκη να του δώσει 1.000 ευρώ! Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι «εγκέφαλος» του κυκλώματος είναι μια γυναίκα που ζει στη Βουλγαρία και οι έρευνες για τον εντοπισμό της βρίσκονται σε εξέλιξη, σε συνεργασία με τις βουλγαρικές αρχές.

Σε βάρος της 23χρονης και του 35χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και απάτη σε βαθμό κακουργήματος, με την οποία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας. Η δικογραφία περιλαμβάνει και άγνωστο αριθμό συνεργών τους, οι έρευνες για την ταυτοποίηση των οποίων συνεχίζονται. Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν τρία κινητά τα οποία εξετάζουν και το Ι.Χ. αυτοκίνητο του 35χρονου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης