Ξύλινη βάρκα με πρόσφυγες έφτασε μέχρι Κύθνο - Μέσα και 11 παιδιά

Ξύλινη βάρκα με πρόσφυγες έφτασε μέχρι Κύθνο - Μέσα και 11 παιδιά

Τώρα φιλοξενούνται σε δημοτικό χώρο

Ξύλινη βάρκα με πρόσφυγες έφτασε μέχρι Κύθνο - Μέσα και 11 παιδιά
Σε δημοτικό χώρο στο νησί της Κύθνου, φιλοξενούνται προσωρινά οι μετανάστες
και
πρόσφυγες που εντοπίστηκαν τη Δευτέρα σε ξύλινο σκάφος στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κέας, Κύθνου και Σερίφου.

Κλείσιμο
Κάποιος από τους μετανάστες με κινητό τηλέφωνο, είχε καλέσει σε βοήθεια μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού 112 και άμεσα ξεκίνησε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, με τη συμμετοχή δύο πλωτών του λιμενικού, υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Επιχείρησης Έρευνας και Διάσωσης.

Το σκάφος με τους μετανάστες εντοπίστηκε και στη συνέχεια ρυμουλκήθηκε στο νησί της Κύθνου.
Έπειτα από καταμέτρηση του λιμενικού διαπιστώθηκε, ότι στο πλοιάριο επέβαιναν 35 άτομα Αφγανοί και Σύροι μεταξύ των οποίων και 11 παιδιά.

Αφού γίνει εξακρίβωση των στοιχείων τους, οι μετανάστες και πρόσφυγες αναμένεται να οδηγηθούν σε κάποιο κέντρο φιλοξενίας.

Την ίδια ώρα σε 56.909 ανέρχονται οι πρόσφυγες σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης. Οι νέες αφίξεις το τελευταίο 24ωρο ανέρχονται σε 44, από τους οποίους οι 35 είναι αυτοί εντοπίστηκαν τη Δευτέρα σε ξύλινο σκάφος στη θαλάσσια περιοχή των Κυκλάδων. Συνολικά ο αριθμός των προσφύγων στα νησιά υπολογίζεται σε 8.610.

Στη βόρεια Ελλάδα φιλοξενούνται 23.736 πρόσφυγες, στην κεντρική Ελλάδα 2.147 και στη νότια Ελλάδα 240. Στην Αττική διαμένουν 9.991 πρόσφυγες, σε οργανωμένες δομές, και 4.873 στις μη οργανωμένες. Επίσης, στις δομές που χειρίζεται η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες φιλοξενούνται 5.812 άτομα. Τέλος, εκτιμάται ότι 1.500 πρόσφυγες παραμένουν εκτός δομών φιλοξενίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης