Μεγάλη φωτιά στην Κύπρο - Εκκενώθηκαν τέσσερα χωριά

Μεγάλη φωτιά στην Κύπρο - Εκκενώθηκαν τέσσερα χωριά

Έχει ζητηθεί βοήθεια από την Ελλάδα - Κινδυνεύουν οι οικισμοί Κούρδαλι, Σπήλια, Αγία Ειρήνη και Καννάβια - Τρία Ισραηλινά σκάφη συμβάλουν στην κατάσβεση

Μεγάλη φωτιά στην Κύπρο - Εκκενώθηκαν τέσσερα χωριά
Μεγάλη φωτιά απειλεί κατοικημένες περιοχές στην Κύπρο, ενώ εκκενώθηκαν τέσσερα χωριά για προληπτικούς λόγους.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το μέτωπο στην περιοχή του Ευρύραχου, στους πρόποδες του Τροόδου είναι μεγάλο, καίγοντας το πευκόδασος που υπάρχει εκεί, πολύ κοντά στους οικισμούς Κούρδαλι, Σπήλια, Αγία Ειρήνη και Καννάβια.

Κλείσιμο


Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έχει ζητηθεί βοήθεια και από την Ελλάδα, ενώ ήδη συνδράμουν και τρία ισραηλινά αεροσκάφη.

Έχουν ανταποκριθεί μέχρι στιγμής 10 πυροσβεστικά οχήματα από τους Σταθμούς Λευκωσίας και μεγάλη δύναμη του Τμήματος Δασών.



«Δίνουμε μάχη με το χρόνο και τους ισχυρούς ανέμους», δήλωσε ο Κύπριος υπουργός Εσωτερικών, Σωκράτης Χάσικος. Ο Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης,εξέφρασε την εντονότατη ανησυχία του για την εξέλιξη της μεγάλης φωτιάς, καθώς το μέτωπο δεν έχει περιοριστεί, ενώ μόλις πέσει το φως της ημέρας, θα αποσυρθούν τα εναέρια μέσα. Ευχαρίστησε, δε, τις κυβερνήσεις του Ισραήλ και της Ελλάδας για την ανταπόκριση.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης