Ρόδος: Συνεχίζεται η μάχη με την πυρκαγιά που ξεκίνησε από σπινθήρα

Ρόδος: Συνεχίζεται η μάχη με την πυρκαγιά που ξεκίνησε από σπινθήρα

Ευελπιστούμε μέσα στην ημέρα να την θέσουμε υπό έλεγχο λέει ο υπαρχηγός της πυροσβεστικής - Στάχτη χιλιάδες στρέμματα αλλά και στάβλοι, γεωργικά μηχανήματα και αποθήκες

Ρόδος: Συνεχίζεται η μάχη με την πυρκαγιά που ξεκίνησε από σπινθήρα
Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η μάχη των πυροσβεστών στη νότια Ρόδο προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου κοντά στο χωριό Απολακκιά.

Όπως δήλωσε το πρωί της Κυριακής ο υπαρχηγός της πυροσβεστικής Α. Σερεντέλλος «ακόμα δεν είμαστε σε μερικό έλεγχο, ευελπιστούμε μέσα στην ημέρα να μπορέσουμε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο».

Κλείσιμο






Τη μάχη με τις φλόγες δινουν 22 οχήματα με δεκάδες πυροσβέστες, 50 άτομα πεζοπόρο τμήμα ενώ από αέρος επιχειρούν με το πρώτο φως της ημέρας δύο αεροσκάφη τα οποία στη συνέχεια θα συνδράμουν πέντε ελικόπτερα.

Η φωτιά, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Ρόδου Αγαπητό Παλλά, προκληθηκε από σπινθήρα θεριστικής μηχανής, όπως παραδέχθηκε κατά το dimokratiki.gr στο ανακριτικό της πυροσβεστικής και ο γεωργος που θέριζε το χωράφι του.





Ήδη, πάντως, οι φλόγες έχουν προλάβει να καταστρέψουν χιλιάδες στρέμματα δάσους και χορτολιβαδικής έκτασης αλλά και στάβλους, γεωργικά μηχανήματα, αποθήκες και κήπους.

Ήταν τέτοια η ένταση της φωτιάς το Σάββατο και οι καπνοί που προκλήθηκαν ώστε χρειάστηκε για προληπτικούς λόγους να εκκενωθούν τα χωριά Απολακκιάς και Ίστριος.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης