Ηράκλειο: «Ξήλωσαν» φωτοβολταϊκά αξίας 250.000 και προσπαθούσαν να τα πουλήσουν!

Ηράκλειο: «Ξήλωσαν» φωτοβολταϊκά αξίας 250.000 και προσπαθούσαν να τα πουλήσουν!

δεν είχαν προλάβει να πουλήσουν 282 φωτοβολταϊκά πάνελ, 80 μεταλλικά στηρίγματα και τρία router που βρέθηκαν στα σπίτια τους και σε μία αποθήκη

Ηράκλειο: «Ξήλωσαν» φωτοβολταϊκά αξίας 250.000 και προσπαθούσαν να τα πουλήσουν!
Θησαύριζαν πουλώντας σε ιδιώτες και επιχειρήσεις του Ηρακλείου και του Ρεθύμνου εκατοντάδες φωτοβολταϊκά πάνελ που είχαν «ξηλώσει» από τα πάρκα μιας επιχείρησης παραγωγής ενέργειας, δυο επιτήδειοι που δρούσαν από το Δεκέμβριο του 2013 ως και τον Μάιο του 2014!

Στο ίδιο διάστημα είχε ξεκινήσει και η έρευνα των αστυνομικών της Ασφαλείας Ηρακλείου που είχαν δεχθεί τις καταγγελίες των συνιδιοκτητών των φωτοβολταϊκών πάρκων, ενός  57χρονου Έλληνα και ενός 38χρονου Ισραηλινού, από τους χώρους της επιχείρησης των οποίων είχαν κάνει φτερά 1.530 φωτοβολταϊκά πάνελ και 17 μετατροπείς ισχύος (inverter)  αξίας άνω των 250.000 ευρώ!

Ένα χρόνο μετά την τελευταία λεηλασία, οι κλοπές εξιχνιάστηκαν και ταυτοποιήθηκαν δυο από τους δράστες. Πρόκειται για Έλληνες ηλικίας 38 και 43 χρόνων, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές. Μάλιστα, τις πωλήσεις των κλεμμένων υλικών φέρεται πως είχε αναλάβει ο 38χρονος. Ωστόσο, δεν είχαν προλάβει να πουλήσουν 282 φωτοβολταϊκά πάνελ, 80 μεταλλικά στηρίγματα και τρία router που βρέθηκαν στα σπίτια τους και στην αποθήκη του 43χρονου σε περιοχές των Δήμων Ηρακλείου, Μινώα Πεδιάδος Ηρακλείου και Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου. Η προανάκριση συνεχίζεται για να ταυτοποιηθούν και οι άγνωστοι συνεργοί των δυο συλληφθέντων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης