Ρούλα Καλαρά: Εγώ δημιούργησα το κίνημα «Παραιτηθείτε»

Ρούλα Καλαρά: Εγώ δημιούργησα το κίνημα «Παραιτηθείτε»

Εξηγεί πώς προέκυψε το hashtag στο Facebook - Γιατί λέει ότι ντρέπεται για τον Νεφελούδη - Τι απαντά στα κυβερνητικά στελέχη που εναντιώθηκαν στο κίνημα

Ρούλα Καλαρά: Εγώ δημιούργησα το κίνημα «Παραιτηθείτε»
Τη δημιουργία του hashtag «παραιτηθείτε» και τη διαδρομή μέχρι το σύνθημα να οδηγήσει στην αυριανή πρώτη αντικυβερνητική συγκέντρωση στο Σύνταγμα περιέγραψε η εμπνεύστρια του, κυρία Ρούλα Καλαρά. 

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού καναλιού Mega, η κυρία Καλαρά, φιλόλογος στο επάγγελμα εξήγησε ότι το «Παραιτηθείτε» προέκυψε πριν από τρεις μήνες από την ίδια και μια φίλη της που ήθελαν να βρουν μια λέξη για να κάνουν πλάκα και να γελούν, όπως χαρακτηριστικά λέει. 

«Ξεκινήσαμε δύο στο Facebook, μέσα σε δύο ημέρες είχαμε γίνει εκατό και σε μια εβδομάδα 500. Φτιάξαμε μια μυστική ομάδα 1000 ατόμων και συνενοούμασταν. Μέσα σε δύο μήνες αυτό σοβάρεψε και απλώθηκε πολύ σε όλο το φάσμα του δημοκρατικού τόξου και κατέληξε σήμερα στην πρώτη αντικυβερνητική συγκέντρωση» εξηγεί η κυρία Καλαρά. 

Κλείσιμο
Σχολιάζοντας το αυριανό «ραντεβού» στο κέντρο της Αθήνας, η ίδια κάνει λόγο για μια συγκέντρωση πολιτών που θέλουμε «να εκδηλώσουμε τον θυμό μας και την αντίθεσή μας ελεύθερα και δημόσια. Είναι δικαίωμά μας» τονίζει. 

Κληθείς να μιλήσει για την επίθεση που δέχτηκε αυτή η κίνηση από στελέχη της κυβέρνησης η κυρία Καλαρά είπε χαρακτηριστικά: «Σε αυτούς τους οχετούς του ψέματος της λάσπης και της συκοφαντίας είναι αδύνατον να απαντήσει ένας νορμάλ άνθρωπος μέσα σε πέντε λεπτά», ενώ εκτόξευσε τα πυρά της και κατά του ΓΓ του υπουργείου Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη λέγοντας: «Με τον Νεφελούδη υπήρξαμε σύντροφοι για 40 χρόνια. Ήμασταν μαζί στο ΚΚΕκαι τη ΔΗΜΑΡ και ήμουν από τους ελάχιστους που τον ψήφισαν. Ντρέπομαι πολύ για λογαριασμό του».

Αναφερόμενη στις συγκεντρώσεις των Αγανακτισμένων που διαδήλωναν δυναμικά μπροστά από τη Βουλή το 2011, η εμπνεύστρια του «Παραιτηθείτε» επιδίωξε να διαχωρίσει την «ταυτότητα» των δύο ομάδων χαρακτηρίζοντας τους πρώτους «όχλο που ζωντάνεψε και νομιμοποίησε τη Χρυσή Αυγή. Εξαιτίας τους φούντωσε ο ναζισμός στη χώρα» δήλωσε.  



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης