Εξαρθρώθηκε μεγάλη σπείρα ναρκωτικών - 32 συλλήψεις

Εξαρθρώθηκε μεγάλη σπείρα ναρκωτικών - 32 συλλήψεις

Τέσσερις εκ των δραστών, ηλικίας 42, 37, 42 και 41 ετών δημιούργησαν τον πυρήνα της οργάνωσης, με επικεφαλής τον έναν εκ των δύο 42χρονων

Εξαρθρώθηκε μεγάλη σπείρα ναρκωτικών - 32 συλλήψεις
Μεγάλη σπείρα που διακινούσε ναρκωτικά σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, εξαρθρώθηκε από την αστυνομία
, η οποία προχώρησε στη σύλληψη 32 ατόμων που εμπλέκονται με διάφορους τρόπους στο εγκληματικό δίκτυο.

Πιο συγκεκριμένα, η εγκληματική οργάνωση είχε υπό τον έλεγχό της μεγάλες περιοχές στην Ανατολική και Κεντρική Μακεδονία, τη Θράκη και σε νησιά των Κυκλάδων. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε στη συνέντευξη Τύπου ου έδωσε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας –Θράκης, Νίκος Μενεξίδης, το διήμερο 10 και 11 Ιουνίου, συνελήφθησαν τα 32 από τα 33 μέλη της οργάνωσης, ηλικίας από 22 έως 57 ετών.

Κλείσιμο
Ειδικότερα, όπως προκύπτει από την αστυνομική έρευνα την τελευταία τετραετία, τέσσερις εκ των δραστών, ηλικίας 42, 37, 42 και 41 ετών δημιούργησαν τον πυρήνα της οργάνωσης, με επικεφαλής τον έναν εκ των δύο 42χρονων, στην οποία σταδιακά ενέταξαν και τους υπόλοιπους συλληφθέντες. Ο τετραμελής πυρήνας οργάνωνε την προμήθεια των ναρκωτικών από τη Θεσσαλονίκη, στη συνέχεια τη μεταφορά τους στις προαναφερθείσες περιοχές και με τη βοήθεια των υπολοίπων δραστών τη διακίνησή τους σε χρήστες της κάθε περιοχής. Επισημαίνεται ότι ορισμένα από τα μέλη της οργάνωσης επιφορτίζονταν ενίοτε και με το ρόλο του μεταφορέα των ναρκωτικών ουσιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 26 εκ των 33 μελών κατοικούν στον Έβρο και η πλειονότητα αυτών στην Αλεξανδρούπολη, γεγονός που έχει θορυβήσει την τοπική κοινωνία. Σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή Αλεξανδρούπολης, Παναγιώτη Κουτούζο, στο πλαίσιο των ερευνών προέκυψε ότι η οργάνωση σε ορισμένες περιπτώσεις χρησιμοποίησε για τη διακίνηση των ναρκωτικών δύο καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφέ) στην Αλεξανδρούπολη, το ένα από τα οποία ανήκε σε δύο από τους συλληφθέντες ηλικίας 31 και 34 ετών. Στην ίδια επιχείρηση απασχολούνταν ένα ακόμη μέλος ηλικίας 26 ετών. Πέραν των δύο επιχειρήσεων διαπιστώθηκε ότι για τη διακίνηση είχε χρησιμοποιηθεί πολλές φορές και η κατοικία 26χρονου μέλους του κυκλώματος.

Επεισοδιακή ήταν η επιχείρηση σύλληψης του αρχηγού της οργάνωσης καθώς αντιλαμβανόμενος την παρουσία των αστυνομικών επιχείρησε να διαφύγει με το Ιδιωτικής Χρήσης Επιβατικό όχημα, κατευθυνόμενος –με ανθρωποκτόνο πρόθεση- κατά πεζών αστυνομικών, εμβολίζοντας ταυτόχρονα δύο περιπολικά. Ο 42χρονος συνελήφθη όταν το όχημά του ανετράπη σε παρακείμενο αρδευτικό κανάλι. Στα συλληφθέντα μέλη της οργάνωσης συμπεριλαμβάνονται τρεις χαμηλόβαθμοι στρατιωτικοί, ενώ δεν εντοπίσθηκε μέχρι στιγμής ένας πενταετής πυροσβέστης.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες, επιχειρήσεις και οχήματα των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητες κοκαΐνης, κάνναβης (ακατέργαστης και κατεργασμένης, σπόροι και φυτό), τρίφτες, ζυγαριές ακριβείας, 38 μεταλλικά και πέτρινα αντικείμενα αρχαιολογικής αξίας, 76 αρχαία νομίσματα, 2 συσκευές ανίχνευσης μετάλλων, περίστροφο, αεροβόλο πιστόλι και πιστόλι κρότου, σιδερογροθιά, δύο σπρέι πιπεριού, γεμιστήρας και δύο φυσίγγια, ένα βιβλιάριο καταθέσεων, δύο tablet, 30.625 ευρώ, 37 κινητά τηλέφωνα, 13 αυτοκίνητα και δίκυκλη μοτοσικλέτα. Ερωτηθείς για τις ποσότητες των ναρκωτικών ουσιών ο κ. Μενεξίδης εξήγησε πως η μεθοδολογία της οργάνωσης ήταν η προμήθεια και διακίνηση μικρών ποσοτήτων σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στην Αλεξανδρούπολη, την Ορεστιάδα, τη Θεσσαλονίκη, τη Βέροια, την Έδεσσα, τη Σκύδρα, τη Σαντορίνη και τη Μύκονο, σε συνεργασία του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης με αστυνομικούς διαφόρων υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ορεστιάδας, των Τμημάτων Ασφαλείας Έδεσσας και Βέροιας, των Αστυνομικών Τμημάτων Θήρας Σαντορίνης και Μυκόνου, με τη συνδρομή και αστυνομικών σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία –κατά περίπτωση- για σύσταση, συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών, περί όπλων και περί αρχαιοτήτων, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και απόπειρα ανθρωποκτονίας (η τελευταία κατηγορία αφορά τον παρ’ ολίγο τραυματισμό των αστυνομικών κατά την προσπάθεια του αρχηγού της οργάνωσης να διαφύγει). Παρά τις συλλήψεις συνεχίζονται οι έρευνες από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να διερευνηθεί όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης