Ξεπερνούν τις 13.500 τα προσφυγόπουλα στα κέντρα φιλοξενίας

Ξεπερνούν τις 13.500 τα προσφυγόπουλα στα κέντρα φιλοξενίας

Πάνω από 5.500 παιδιά καταγράφηκαν στην Κεντρική Μακεδονία – Περισσότερα από 4.500 βρίσκονται στην Αττική

Ξεπερνούν τις 13.500 τα προσφυγόπουλα στα κέντρα φιλοξενίας
Πάνω από 13.500 ανήλικα προσφυγόπουλα διαμένουν στα κέντρα φιλοξενίας που έχουν δημιουργηθεί σε όλη την ελληνική επικράτεια, γεγονός που αναδεικνύει μία άλλη πτυχή του προσφυγικού ζητήματος
στην
Ελλάδα, καθώς η χώρα που ανέλαβε την ευθύνη να τους παράσχει μία -έστω και προσωρινή- στέγη, οφείλει να διασφαλίσει πολλαπλές υπηρεσίες στην ευάλωτη αυτή ομάδα.

Κλείσιμο
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρώτη καταγραφή των παιδαγωγικών-εκπαιδευτικών δράσεων που έχουν οργανωθεί στα κέντρα, ο αριθμός των ανήλικων προσφυγόπουλων ανέρχεται σε 13.677. 

Σύμφωνα με την καταγραφή, ο συνολικός αριθμός των
προσφύγων που φιλοξενούνται στα Κέντρα είναι 36.890 άτομα. Η απόκλιση από τον συνολικό αριθμό των προσφύγων (περίπου 52.000 αυτή τη στιγμή) οφείλεται στο ότι δεν συμπεριλαμβάνονται καταυλισμοί όπως η Ειδομένη (όπου λειτουργούσε ακόμη ο άτυπος καταυλισμός την περίοδο της καταγραφής), η Μόρια της Λέσβου, το Λιμάνι του Πειραιά, ο καταυλισμός ΠΑΘΕ Πολυκάστρου - Plaza. Σύμφωνα με τα παραπάνω, ο συνολικός αριθμός των ανήλικων προσφύγων είναι περίπου 37% του συνολικού πληθυσμού.

Πιο αναλυτικά, 5.581 έχουν καταγραφεί στην Κεντρική Μακεδονία, 4.628 στην Αττική, 1.253 στο Βόρειο Αιγαίο, 178 στην Πελοπόννησο, 824 στην Ήπειρο, 950 στην Κεντρική Ελλάδα και 263 στην Ανατολική Μακεδονία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης