Λευκός καρχαρίας πιάστηκε στη Σύρο!

Λευκός καρχαρίας πιάστηκε στη Σύρο!

Ο μήκους 1,60 μ. και βάρους 40 κιλών καρχαρίας μπλέχτηκε στα δίκτυα ψαράδων ανοιχτά της Σύρου, ανάμεσα στην περιοχή της Βάρης και του Μέγα Γιαλού

Λευκός καρχαρίας πιάστηκε στη Σύρο!
Είναι γνωστό πλέον, ότι λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη, ως αποτέλεσμα του φαινομένου του θερμοκηπίου, η θερμοκρασία των νερών έχει αυξηθεί και αυτή, με αποτέλεσμα συχνά να παρατηρούνται ψάρια που είναι κοινά μόνο στις θερμές θάλασσες να κάνουν την εμφάνισή τους σε ξένες.

Έτσι έγινε και στην Σύρο, όπου ένας ψαράς έπιασε έναν μικρό λευκό καρχαρία 1,60 μέτρων, ανοιχτά της Σύρου.

O «Λευκός», όπως είναι γνωστός ο καρχαρίας που ευθύνεται για τις περισσότερες επιθέσεις στον πλανήτη, μπλέχτηκε στα δίκτυα ψαράδων ανοιχτά της Σύρου, ανάμεσα στην περιοχή της Βάρης και του Μέγα Γιαλού.

Κλείσιμο
Ήδη υπάρχει ανησυχία, από κατοίκους της περιοχής για την ύπαρξη της λοιπής «οικογένειας», αφού είναι σίγουρο ότι στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν οι «γονείς» και όχι μόνο σύμφωνα με τα λεγόμενα του κόσμου που βρέθηκε στην παραλία της ώρα που τον έβγαλαν οι ψαράδες στο λιμανάκι του Αχλαδιού.

Ο καρχαρίας ζύγιζε 40 κιλά και είχε μήκος 1,60 μέτρα.

Η αθλήτρια του ΝΟΣ Κατερίνα Τοπούζογλου, εκπαιδεύτρια ελεύθερης κατάδυσης, υποβρύχιας αλιείας και «shark aware instructor» με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό έκανε μια τοποθέτηση στο Cyclades24 και εξηγεί λίγα πράγματα για τους καρχαρίες.

»Στις Ελληνικές θάλασσες υπάρχουν 36 είδη καρχαριοειδών τα οποία ζουν σε βάθη 300μ, ενώ 47 βρίσκονται στη Μεσόγειο και 506 είδη υπάρχουν παγκοσμίως. Οι καρχαρίες είναι τα πιο παρεξηγημένα πλάσματα της θάλασσας και ενώ βρίσκονται στην κορυφή της υποβρύχιας τροφικής αλυσίδας θανατώνονται αλόγιστα από τους επαγγελματίες ψαράδες. Το καημένο που βρήκε τόσο άδικο θάνατο ήταν πολύ νεαρό, δυστυχώς δε θα είχε ολοκληρώσει καν τον κύκλο της αναπαραγωγής, λυπάμαι πολύ».

Σε ερώτηση για τον αν οι καρχαρίες είναι επικίνδυνοι για τους λουόμενους, θέλησε να μας καθησυχάσει και μας δήλωσε, ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, καθώς προτιμούν τα μεγάλα βάθη -για το καλό τους- και οι επιθέσεις σε κολυμβητές στην Ελλάδα είναι ανύπαρκτες. Είναι είδος προς εξαφάνιση πλέον.
 
Αντιστρέφοντας τους αριθμούς, ετησίως θανατώνονται 100.000.000 καρχαρίες από τον άνθρωπο άρα εμείς είμαστε οι επικίνδυνοι και όχι οι καρχαρίες!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης