Θεσπρωτία: Ο ξάδερφος του έκοψε το κεφάλι για 20.000 ευρώ από ναρκωτικά

Θεσπρωτία: Ο ξάδερφος του έκοψε το κεφάλι για 20.000 ευρώ από ναρκωτικά

Οι αρχηγοί της εγκληματικής οργάνωσης είχαν δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην «τιμωρία» του απείθαρχου πρώην συνεργάτη τους και ζήτησαν από αυτόν που θα τον εκτελούσε να τους φέρει το κεφάλι του ως… πειστήριο


Θεσπρωτία: Ο ξάδερφος του έκοψε το κεφάλι για 20.000 ευρώ από ναρκωτικά
Ένα ύψους ποσό 20.000 ευρώ που προερχόταν από τη διακίνηση ναρκωτικών που έκανε στην Ελλάδα ο 26χρονος Μπλένταρ Τερπολάρι, αλλά δεν απέδωσε ποτέ στους «βαρόνους» των καρτέλ της πατρίδας του παρ’ όλο που τον είχαν απειλήσει με τη ζωή του, ήταν το κίνητρο για την άγρια δολοφονία του.

Το ανατριχιαστικό στην υπόθεση είναι ότι αυτός που ανέλαβε να εκτελέσει το «συμβόλαιο» θανάτου για λογαριασμό της αλβανικής μαφίας, ήταν ο ίδιος ο εξάδελφός του Γκρενάρ Τερπολάρι.  Μάλιστα, επειδή οι αρχηγοί της εγκληματικής οργάνωσης είχαν δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην «τιμωρία» του απείθαρχου πρώην συνεργάτη τους, ζήτησαν από αυτόν που θα τον εκτελούσε να τους φέρει το κεφάλι του ως… πειστήριο.

Ο 27χρονος, που παραδόθηκε χθες στην αλβανική Αστυνομία,
Κλείσιμο
μετέφερε το κεφάλι του εξαδέλφου του από αφύλακτα μονοπάτια των συνόρων στην πατρίδα του και το παρέδωσε στους «βαρόνους» τους οποίους φέρεται ότι αρνείται να κατονομάσει. Οι Αλβανοί αστυνομικοί αναζητούν τους εντολείς του, αλλά και το κομμένο κεφάλι του 26χρονου.

Ο Γκρενάρ Τερπολάρι κρατείται ήδη στις φυλακές των Τιράνων, καθώς ο εισαγγελέας διέταξε την προφυλάκισή του με κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση και οπλοφορία. Η ελληνική πλευρά δρομολογεί τις διαδικασίες για την έκδοσή του στη χώρα μας, όπου αντιμετωπίζει τις ίδιες κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα συν αυτή της προσβολής νεκρού. Ωστόσο, πιθανολογείται ότι η έγκριση -αν δοθεί- θα καθυστερήσει πολύ.

Τα στοιχεία του νεαρού δολοφόνου ήταν από καιρό γνωστά στους Έλληνες αστυνομικούς οι οποίοι ερευνούσαν την φρικτή δολοφονία που έγινε στις 9 Μαΐου, έξω από τον στάβλο όπου εργαζόταν ως βοσκός το θύμα στη θέση «Ποταμιά» στην Γλυκή της Παραμυθιάς Θεσπρωτίας. Οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει έναν 28χρονο συμπατριώτη του θύματος, ο οποίος ομολόγησε ότι ήταν παρών στην δολοφονία που -όπως είπε- διέπραξαν τρεις άλλοι ομοεθνείς του οι οποίοι τον υποχρέωσαν να τους οδηγήσει στην καλύβα και την περιέγραψε με λεπτομέρειες. 

Χάρη στη μαρτυρία του, συνελήφθησαν σε εκτέλεση ενταλμάτων σύλληψης του ανακριτή Θεσπρωτίας οι δύο 28χρονοι Αλβανοί που είχαν παραμείνει στην Ελλάδα, ενώ ο Γκρενάρ Τερπολάρι επέστρεψε στην πατρίδα του με το μακάβριο αποδεικτικό στοιχείο ότι είχε φέρει σε πέρας την εντολή εξόντωσης του εξαδέλφου του. Όπως διαπίστωσε από τη νεκροτομή ο καθηγητής Ιατροδικαστικής Θεόδωρος Βουγιουκλάκης, ο άτυχος 26χρονος είχε δολοφονηθεί εν ψυχρώ με πυροβολισμό στο λαιμό από κυνηγετικό όπλο και με μονόβολο σκάγι για αγριογούρουνα και ακολούθησε ο αποκεφαλισμός του, εξ αιτίας του οποίου το φονικό σκάγι που βρέθηκε στον πνεύμονα δεν είχε εντοπιστεί κατά την επιτόπια νεκροψία.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης