Εξαρθρώθηκε η συμμορία που «χτυπούσε» σπίτια στη βορειοανατολική Αττική

Εξαρθρώθηκε η συμμορία που «χτυπούσε» σπίτια στη βορειοανατολική Αττική

Συνελήφθησαν επ' αυτοφόρω δύο Αλβανοί, ηλικίας 33 και 43 ετών - Ο ένας είχε δραπετεύσει από τη φυλακή το 2013

Εξαρθρώθηκε η συμμορία που «χτυπούσε» σπίτια στη βορειοανατολική Αττική
Στην εξάρθρωση της συμμορίας που «χτυπούσε» σπίτια στη Βορειοανατολική Αττική, προχώρησε η ελληνική αστυνομία. Τα μέλη της συμμορίας ήταν εξαιρετικά επικίνδυνα. Εισέβαλαν στις οικίες των θυμάτων τους φορώντας κουκούλες, απειλούσαν τους ιδιοκτήτες με όπλα και ασκούσαν πάνω τους ιδιαίτερη βία, προκειμένου να τους αποκαλύψουν που κρύβουν τα χρήματα και τα πολύτιμα αντικείμενά τους.

Δύο μέλη της σπείρας, συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω την Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2016, το βράδυ, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, την ώρα που επιχειρούσαν να διαρρήξουν οικία στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου, ενώ οι ένοικοι βρίσκονταν μέσα. Νωρίτερα, είχαν διαρρήξει το αυτοκίνητο των ιδιοκτητών, το οποίο βρίσκονταν σταθμευμένο στην αυλή της οικίας. Επίσης, αναζητούνται δύο συνεργοί τους.
Κλείσιμο

Πρόκειται για δύο άνδρες από την Αλβανία, ηλικίας 33 και 43 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε συμμορία, της ληστείας, της πλαστογραφίας και της απόδρασης, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι, πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, κουκούλες, καθώς και tire up, τα οποία χρησιμοποιούσαν για να δένουν τα χέρια των θυμάτων τους. Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιαστεί δύο περιπτώσεις ληστειών, στην Άνοιξη και τον Άγιο Στέφανο. Ο 33χρονος αναζητείτο από το 2013 ως δραπέτης φυλακών, όπου εξέτιε ποινή δεκαετούς κάθειρξης για παράβαση του νόμου «περί ναρκωτικών».

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή, ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις συνεχίζεται.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης