Η «Ηχώ» της Πόλης σε ολόκληρη την Ελλάδα

Η «Ηχώ» της Πόλης σε ολόκληρη την Ελλάδα

Η εφημερίδα που πρωτοεκδόθηκε το 1977 στην Κωνσταντινούπολη και κρατάει ψηλά τη σημαία της ενημέρωσης για την ομογένεια της Πόλης, θα βρίσκεται πλέον και στα περίπτερα όλης της Ελλάδας

Η «Ηχώ» της Πόλης σε ολόκληρη την Ελλάδα
Η ιστορική ελληνική εφημερίδα «Ηχώ», που το 2017 συμπληρώνει 40 χρόνια έκδοσης, θα κυκλοφορεί κάθε πρώτη εβδομάδα του μήνα, σε μια έκδοση 24 σελίδων.

Με δικό της αποκλειστικό ρεπορτάζ, συνεντεύξεις και άρθρα, θα επιχειρεί να δίνει την πραγματική εικόνα της αλήθειας για τα τεκταινόμενα, όχι μόνο στον ελληνισμό της Πόλης, αλλά στον ευρύτερο γεωγραφικό χώρο Ελλάδας-Τουρκίας και Μέσης Ανατολής.

Η εκδήλωση για την παρουσίαση της πρώτης έκδοσής της εφημερίδας «Ηχώ», πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 3 Ιουνίου 2016 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας

Κλείσιμο
Ο εκδότης της εφημερίδας, Ανδρέας Ρομπόπουλος, κάνοντας την έναρξη της εκδήλωσης στην κατάμεστη αίθουσα της Γραμματείας, τόνισε αυτή η πρωτοβουλία αποτελεί την «καθυστερημένη άφιξη της φωνής του ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης στην ελληνική επικράτεια» και ευχαρίστησε τους φίλους του έντυπου Τύπου που ήδη έχουν «αγκαλιάσει» την «Ηχώ», ψάχνοντάς τη στα περίπτερα και ζητώντας να γραφτούν συνδρομητές.

Αρχικά προβλήθηκε μήνυμα της ΑΘΠ του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ενώ ακολούθησε χαιρετισμός του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρη Κρέτσου.

Στα σύντομα μηνύματά τους ευχήθηκαν «καλή επιτυχία» στο «ταξίδι» της εφημερίδας ο ειδικός Γραμματέας Θρησκευτικής και Πολιτιστικής Γραμματείας του ΥΠΕΞ, Ευστάθιος Λιαντής, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Σταμάτης Νικολόπουλος, και η πρόεδρος του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, Παναγιώτα Αντωνοπούλου.

Για την ίδια την εφημερίδα, για τον ιδρυτή της, Χαράλαμπο Ρομπόπουλο και τη συμβολή της στην έγκυρη ενημέρωση των Κωνσταντινουπολιτών, μίλησε ο πρόεδρος της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών, καθηγητής Νίκος Ουζούνογλου.

Για την εν γένει συνδρομή των ομογενειακών εφημερίδων στο χώρο του Τύπου και τη στήριξη της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, μίλησε ο σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα, Γιώργος Φλωρεντής.

Ο καθηγητής Ιωάννης Μάζης ευχήθηκε, απ’ την πλευρά του, η «Ηχώ» ν’ αποτελέσει και για τον ελλαδικό χώρο μια εφημερίδα «τεκμηριωμένης» γνώμης.

Την πρόθεσή τους να εργαστούν σκληρά για να μπορέσει η «Ηχώ» να υπηρετήσει την αντικειμενική ενημέρωση και να δώσει δυνατότερη «φωνή» στον ελληνισμό της Πόλης, εξέφρασαν δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στην εφημερίδα, που επίσης παρέστησαν στην εκδήλωση.

Η παρουσίαση μεταδόθηκε ζωντανά από τον Ελληνικό Ραδιοσταθμό της Πόλης (radio.ihotispolis.com), την ιστοσελίδα της ΓΓΕΕ (www.media.gov.gr) και την ιστοσελίδα της εφημερίδας ΗΧΩ (ihotispolis.com).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης