Αστυνομικός για Ρουπακιά: Μας είπε «είμαστε της ΧΑ αλλά μην το πείτε»

Αστυνομικός για Ρουπακιά: Μας είπε «είμαστε της ΧΑ αλλά μην το πείτε»

«Ήταν ήρεμος και κάπνιζε» κατέθεσε στη δίκη της Χρυσής Αυγής ο αστυνομικός, ο οποίος ήταν οδηγός του περιπολικού στο οποίο οδηγήθηκε ο Ρουπακιάς το βράδυ της δολοφονίας του Π. Φύσσα

Αστυνομικός για Ρουπακιά: Μας είπε «είμαστε της ΧΑ αλλά μην το πείτε»
Με μόλις 2 από τους 68 κατηγορουμένους για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής να κάθονται στο εδώλιο ξεκίνησε την Παρασκευή η δίκη της Χρυσής Αυγής μετά το απρόοπτο με τον Παναγιώτη Βλαστό.

Πρώτος στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ο αστυνομικός Νίκος Ντάφος, ο οποίος ήταν οδηγός του περιπολικού στο οποίο οδηγήθηκε, το βράδυ της δολοφονίας του Π. Φύσσα ο Γιώργος Ρουπακιάς αμέσως τη σύλληψή του. 

Στην κατάθεσή του ο μάρτυρας, ανέφερε ότι τη στιγμή της σύλληψης ο Ρουπακιάς δεν αντιστάθηκε αλλά ήταν ήρεμος και κάπνιζε.
Κλείσιμο

Μάλιστα, ο αστυνομικός ανέφερε πως όταν τον ρώτησαν γιατί μαχαίρωσε τον Παύλο Φύσσα, ο Γ. Ρουπακιάς απάντησε: «την έπεσαν σε κάποιο δικό μας» . Ο ίδιος ανέφερε στο δικαστήριο πως ο  Ρουπακιάς είπε: «Είμαστε της Χρυσής Αυγής, είμαστε δικοί σας, αλλά μην το πείτε πουθενά». 

Ο αστυνομικός κατέθεσε πως κανείς δεν επιχείρησε να αποσπάσει τον Γ. Ρουπακιά από τα χέρια της αστυνομίας. «Κανείς δεν ρώτησε γιατί τον βάζουμε στο περιπολικό» ανέφερε στην κατάθεσή του. 

Στη συνέχεια και απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής ο αστυνομικός είπε πως συνάδελφός του, ο οποίος ήταν μαζί του το βράδυ της δολοφονίας, έχει δεχτεί απειλές και έχει αποσπαστεί σε άλλη υπηρεσία και διευκρίνισε πως δεν έχει συμβεί και σε εκείνον το ίδιο. 

Για αντιφάσεις των αστυνομικών σχετικά με τη σύλληψη Ρουπακιά κάνουν λόγο οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής

Η εξέταση του μάρτυρα αστυνομικού ολοκληρώθηκε σε κλίμα έντασης μεταξύ συνηγόρων υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής.

Σε τοποθετήσεις τους συνήγοροι της πολιτικής αγωγής έκαναν λόγο για αντιφάσεις στα όσα έχουν καταθέσει μέχρι στιγμής οι αστυνομικοί οι οποίοι συμμετείχαν στη σύλληψη του Γιώργου Ρουπακιά, ενώ οι τόνοι ανέβηκαν, όταν συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων άρχισαν να διαμαρτύρονται για τις ερωτήσεις  σχετικά με το αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης λέγοντας πως το «κατηγορητήριο γίνεται πλαστελίνη και δημιουργείται απόλυτη ακυρότητα».

Μάλιστα, απαντώντας σε σχετική παρατήρηση της προέδρου της έδρας κ. Μαρίας Λεπενιώτη, ότι «μετά από πέντε μήνες που έχει να ξεκινήσει η διαδικασία, η ένταση δεν εξυπηρετεί τίποτα και κανέναν», συνήγορος υπεράσπισης απάντησε: «είμαστε ξεκούραστοι ...».

Τώρα, κατά τη διάρκεια της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας, που ξεκίνησε επί της ουσίας σήμερα ξανά, μετά από πολύμηνη διακοπή λόγω της αποχής των δικηγόρων, η πολιτική αγωγή μίλησε για τις μαρτυρίες των αστυνομικών που συμμετείχαν στην σύλληψη του Γιώργου Ρουπακιά. Όπως μάλιστα είπαν στο ακροατήριο οι αντιφάσεις αυτές ενδεχομένως να καταστήσουν αναγκαία την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση τους!

Ειδικότερα, συνήγοροι πολιτικής αγωγής εστίασαν στο γεγονός πως περισσότεροι από ένας αστυνομικοί κατέθεσαν πως συνέλαβαν το Γιώργο Ρουπακιά ή βρήκαν και παρέδωσαν το όπλο του εγκλήματος.

Για το θέμα αυτό ο μάρτυρας αστυνομικός που οδηγούσε το περιπολικό στο οποίο οδηγήθηκε μετά τη σύλληψη του ο καθ’ ομολογία δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, είπε απευθυνόμενος στους συνηγόρους  πολιτικής αγωγής: «Σε καμία κατάθεση εμείς δεν έχουμε αναφέρει σύλληψη του δράστη…Για να μην συγχέεται τα πράγματα εμείς έχουμε πει ότι μας υπέδειξαν το δράστη και σε εμάς ομολόγησε».

Ο ίδιος απαντώντας σε άλλη ερώτηση της πολιτικής αγωγής, αν του έχει τύχει ξανά να δηλώσει κάποιος την πολιτική του ιδιότητα , όπως ο Γ. Ρουπακιάς που είπε πως είναι της Χρυσής Αυγής, ο μάρτυρας απάντησε θετικά λέγοντας χαρακτηριστικά: "Ναι, ακόμη και για παράβαση του ΚΟΚ. Μπορεί να λέει κάποιος ότι είναι της κυβέρνησης...".

Οι συνήγοροι έδειξαν στο μάρτυρα φωτογραφία του μαχαιριού , το οποίο αποτέλεσε το όπλο του εγκλήματος και συμπεριλαμβάνεται στη δικογραφία. Απαντώντας εκείνος ανέφερε ότι «μοιάζει πολύ» με αυτό που παρέδωσε στους συναδέλφους του το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 9 Ιουνίου.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης