«Βλέπουν» τρίτη γενιά «Πυρήνων» στο τρομο-δέμα του Χολαργού

«Βλέπουν» τρίτη γενιά «Πυρήνων» στο τρομο-δέμα του Χολαργού

Στόχος τους ανώτερη δικαστικός - Φόβοι ότι μπορεί να αποσταλούν και άλλα δέματα θανάτου προκειμένου να σταλούν μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση

«Βλέπουν» τρίτη γενιά «Πυρήνων» στο τρομο-δέμα του Χολαργού
Την 3η γενιά της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» βλέπουν οι αστυνομικοί πίσω από την αποστολή του βιβλίου-βόμβα στο σπίτι της προέδρου Εφετών, Ισιδώρας Πόγκα, στον Χολαργό. Οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής ανησυχούν, καθώς όλα δείχνουν πως ένας νέος κύκλος επιθέσεων άνοιξε μετά από το Νοέμβριο του 2015 και τη βομβιστική ενέργεια στα γραφεία του ΣΕΒ στην οδό Ξενοφώντος, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών».

Απόλυτα έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι
τρία είναι τα σημεία που προβληματίζουν έντονα τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής.

Κλείσιμο
1.Το γεγονός ότι εκπαιδεύτηκαν νέα μέλη του αντάρτικού πόλης και δραστηριοποιούνται πλέον στην αποστολή δεμάτων-βομβών με στόχο πρόσωπα που είχαν ασχοληθεί με τις λεγόμενες υποθέσεις της νεοτρομοκρατίας. Και αυτό γιατί, οι αστυνομικοί εκτιμούσαν πως τα μέλη της ΣΠΦ που κυκλοφορούσαν ελεύθερα είχαν περιφερειακό ρόλο και δεν είχαν την επιχειρησιακή ικανότητα να αναλάβουν μόνα τους τέτοιες επιθέσεις.

2.Ο μηχανισμός του τρόμο-δέματος θεωρείται ένα επίπεδο πάνω από αυτά που έστελναν τα προηγούμενα χρόνια τα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» και συνεπώς έχει κατασκευαστεί από νέο «αίμα» που έχει λάβει γνώσεις και εκπαίδευση πιθανότατα στο εξωτερικό.

3. Είναι πολύ πιθανόν, λένε οι πληροφορίες της Αστυνομίας, εκτός από το συγκεκριμένο δέμα να έχουν αποσταλεί ή να αποσταλούν και άλλα προκειμένου να σταλούν μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση.

Με αυτό το δεδομένο, λοιπόν, η Αντιτρομοκρατική επανεξετάζει τους στόχους και τα μέτρα φύλαξης σε μια προσπάθεια να αποτραπεί ενδεχόμενο δυναμικό χτύπημα από τη νέα γενιά τρομοκρατών. 

Θα μπορούσε να υπάρξει σοβαρά τραυματίας 

Η κυρία Πόγκα θεώρησε ύποπτο το φάκελο που παρέλαβε από ταχυδρομικό διανομέα το μεσημέρι της Πέμπτης και έτσι ειδοποίησε την αστυνομία. Η ΕΛ.ΑΣ. απέκλεισε την περιοχή όπου κατοικεί η δικαστικός  και στελέχη του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) εξουδετέρωσαν το μηχανισμό. 

Όπως διαπιστώθηκε, ο μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε ένα «άδειο» βιβλίο (είχαν αφαιρεθεί οι εσωτερικές σελίδες και είχε αφεθεί μόνο το χοντρό εξώφυλλο) μέσα στο οποίο υπήρχαν ξυραφάκια, βίδες, επτά φωτοβολίδες με κόκκινο μπαρούτι και καλωδίωση. 

Ο μηχανισμός που είχαν φτιάξει οι άγνωστοι αποστολείς θα μπορούσε να προκαλέσει τουλάχιστον το σοβαρό τραυματισμό εκείνου που θα το άνοιγε. 

Το τρομο-δέμα στην ανώτερη δικαστικό απεστάλη λίγες μέρες μετά τις απειλές εναντίον των δικαστών που είχαν εξαπολύσει μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς και ο τρομοκράτης Χριστόδουλος Ξηρός, στη διάρκεια της δίκης τους για το σχέδιο "Γοργοπόταμος" -την σχεδιαζόμενη απόπειρα απόδρασης από τις φυλακές του Κορυδαλλού, που απετράπη λόγω της σύλληψης του δραπέτη, τότε, Ξηρού. 











Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης