Πατούλης: Εθνική υποχρέωση η συνεργασία στο προσφυγικό

Πατούλης: Εθνική υποχρέωση η συνεργασία στο προσφυγικό

Eπέστησε την προσοχή στο ενδεχόμενο η Τουρκία να μην τηρήσει την συμφωνία που έκανε με την Ευρώπη και τον κίνδυνο η Ελλάδα να κληθεί να διαχειρισθεί ροές πολυάριθμων νέων προσφύγων και μεταναστών

Πατούλης: Εθνική υποχρέωση η συνεργασία στο προσφυγικό
Η συνεργασία κράτους - αυτοδιοίκησης και λοιπών φορέων για την αποτελεσματικότερη διαχείριση του προσφυγικού - μεταναστευτικού ζητήματος, συνιστά εθνική υποχρέωση, τόνισε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (ΚΕΔΕ) Γιώργος Πατούλης, κηρύσσοντας την έναρξη του Συνεδρίου που διοργανώνει η ΚΕΔΕ στη Σάμο για το θέμα αυτό.

Την Παρασκευή, δεύτερη ημέρα του τριήμερου συνεδρίου, θα γίνει η παρουσίαση της μελέτης του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τις επιπτώσεις της προσφυγικής - μεταναστευτικής κρίσης στην κοινωνία, την οικονομία και τον τουρισμό.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ στην ομιλία του, επέστησε την προσοχή στο ενδεχόμενο η Τουρκία να μην τηρήσει την συμφωνία που έκανε με την Ευρώπη και τον κίνδυνο η Ελλάδα να κληθεί να διαχειρισθεί ροές πολυάριθμων νέων προσφύγων και μεταναστών, υπογραμμίζοντας ότι αυτή τη φορά η χώρα δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι «δεν ήξερε».

Κλείσιμο
Ο κ. Πατούλης ανάφερε ότι «απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη αποτελεσματικού συντονισμού στο προσφυγικό ζήτημα, είναι η ένταξη των δήμων στα όργανα και τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων για την διαχείριση και ενσωμάτωση των προσφυγικών πληθυσμών». Επίσης, χαρακτήρισε την σημερινή κατάσταση «οριακά διαχειρίσιμη», επικαλούμενος τα προβλήματα και τις ελλείψεις που παρατηρούνται στις δομές φιλοξενίας.

Τέλος, επανέλαβε την ανάγκη διαμόρφωσης ενός ολοκληρωμένου εθνικού σχεδίου για την διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος και εστίασε στην σημασία της συνεργασίας όλων των φορέων του κράτους, χωρίς μικροκομματικές αντιλήψεις και ιδεολογικές αγκυλώσεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης