Εργαζόμενοι στο «Δρομοκαΐτειο» βγήκαν με τις «σφουγγαρίστρες» στο υπουργείο Υγείας

Εργαζόμενοι στο «Δρομοκαΐτειο» βγήκαν με τις «σφουγγαρίστρες» στο υπουργείο Υγείας

Έχουν προκηρύξει στάση εργασίας, από τις 7:00 έως τις 11:00 και πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας για να διαμαρτυρηθούν για την απαξιώση του υπουργείου απέναντι στα σοβαρά θέματά τους

Εργαζόμενοι στο «Δρομοκαΐτειο»  βγήκαν με τις «σφουγγαρίστρες» στο υπουργείο Υγείας
Με σφουγγαρίστρες έξω από το υπουργείο Υγείας και πλακάτ με γραμμένη την λέξη «Γιατί;» βρίσκονται οι εργαζόμενοι από το ψυχιατρικό νοσοκομείο «Δρομοκαΐτειο».

Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και πέντε μήνες και ζητούν τα δεδουλευμένα τους.

Έχουν προκηρύξει στάση εργασίας, από τις 7:00 έως τις 11:00 και πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας για να διαμαρτυρηθούν για την απαξιώση του υπουργείου απέναντι στα σοβαρά θέματά τους. 

Κλείσιμο


Οι εργαζόμενοι του ψυχιατρικού νοσοκομείου διαμαρτύρονται για την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση του ΕΣΥ, που, όπως υποστηρίζουν «οδηγεί το Δημόσιο Σύστημα Υγείας στην απαξίωση και τους ασθενείς στην αγκαλιά του ιδιωτικού τομέα».

Σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων, το «Δρομοκαϊτειο», το πρώτο πεντάμηνο του 2016 χρηματοδοτήθηκε με 300.000 ευρώ, από το σύνολο της χρηματοδότησης, που ανέρχεται στα 4.000.000 ευρώ με αποτέλεσμα να αδυνατεί να εκπληρώσει τις συμβατικές του υποχρεώσεις σε προμηθευτές και εργαζόμενους.








Στο «Δρομοκαϊτειο» απασχολούνται 80 εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητας-φύλαξης και εστίασης, οι οποίοι, όπως αναφέρει το Σωματείο, παραμένουν απλήρωτοι για πέντε μήνες, συνεχίζοντας, όμως, να προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες. 






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης