«Δαγκάνα» στην αντικανονική στάθμευση βάζει από σήμερα ο δήμος Αθηναίων

«Δαγκάνα» στην αντικανονική στάθμευση βάζει από σήμερα ο δήμος Αθηναίων

Ο οδηγός, ο οποίος διαπιστώνει ότι το αυτοκίνητό του έχει ακινητοποιηθεί από τις δαγκάνες οφείλει να πληρώσει εντός της ημέρας το πρόστιμο που του έχει επιβληθεί βάσει του ΚΟΚ

«Δαγκάνα» στην αντικανονική στάθμευση βάζει από σήμερα ο δήμος Αθηναίων
Δαγκάνες σε παρανόμως παρκαρισμένα αυτοκίνητα τοποθετεί από σήμερα η Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας, προκειμένου να αντιμετωπίσει φαινόμενα αντικοινωνικής στάθμευσης.

Το μέτρο είχε ανακοινώσει την προηγούμενη εβδομάδα ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, επισημαίνοντας ότι σκοπός του είναι η προστασία του ελεύθερου δημόσιου χώρου, με αιχμή τις πλατείες, τους πεζόδρομους και τις ράμπες εξυπηρέτησης Ατόμων Με Ειδικές Ανάγκες.

Κλείσιμο


«Σήμερα ξεκινάμε μία εκστρατεία κατά της αντικοινωνικής στάθμευσης. Το να παρκάρει κάποιος το αυτοκίνητό του στη μέση μιας πλατείας ή σε ράμπα για τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα δεν είναι ανάγκη, είναι κακή νοοτροπία. Αυτό που διαπιστώνω είναι ότι μετά από δυο-δυόμιση χρόνια απουσίας της Δημοτικής Αστυνομίας, η κατάσταση στο θέμα της στάθμευσης επιδεινώθηκε και πιστεύω ότι αυτό το μέτρο θα λειτουργήσει παραδειγματικά, ώστε να έχουμε σύντομα μια σαφή βελτίωση», τόνισε σε σημερινές του δηλώσεις ο κ. Καμίνης. 



Η εφαρμογή του μέτρου, πρώτη μέρα σήμερα, επικεντρώνεται στις πλατείες Συντάγματος, Μοναστηρακίου και Κοτζιά.

Ο οδηγός, ο οποίος διαπιστώνει ότι το αυτοκίνητό του έχει ακινητοποιηθεί από τις δαγκάνες οφείλει να πληρώσει εντός της ημέρας το πρόστιμο που του έχει επιβληθεί βάσει του ΚΟΚ από τα αρμόδια όργανα, προκειμένου να το επανακτήσει.



Εάν δεν το πράξει, τότε το όχημα μεταφέρεται με γερανό της Αστυνομίας σε ιδιωτικό πάρκινγκ και τα έξοδα μεταφοράς και φύλαξης που ανέρχονται σε περίπου 100 ευρώ επιβαρύνουν τον ίδιο.

Στους υαλοκαθαριστήρες του οχήματος του θα τοποθετείται ενημερωτικό φυλλάδιο του δήμου Αθηναίων με όλες τις οδηγίες χρηστικού περιεχομένου, (πού μπορεί να αποτανθεί προκειμένου να καταβάλλει το αντίτιμο της κλήσης και τα τηλέφωνα επικοινωνίας για επιπλέον πληροφορίες).


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης