Νέοι διοικητές σε 14 νοσοκομεία

Νέοι διοικητές σε 14 νοσοκομεία

Στην τελευταία «φουρνιά» των διοικητών υπάρχουν δύο γιατροί, μία οδοντίατρος, ένας τεχνολόγος Ιατρικών Εργαστηρίων, μία τεχνολόγος Τροφίμων, πέντε οικονομολόγοι, ένας φυσικός, ένας πολιτικός μηχανικός και δύο νομικοί

Νέοι διοικητές σε 14 νοσοκομεία
Άλλοι 14 διοικητές επιλέχθηκαν να αναλάβουν επικεφαλής σε ισάριθμα νοσοκομεία της χώρας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Μετά από εισήγηση της Επιτροπής Αξιολόγησης η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας επέλεξε τους αξιωματούχους που θα διοικήσουν τα νοσοκομεία της Κρήτης, της Εύβοιας, των νησιών του Ιονίου και νοσοκομεία της ηπειρωτικής χώρας.

Στην τελευταία «φουρνιά» των διοικητών (έχουν προηγηθεί άλλες τρεις) υπάρχουν δύο γιατροί, μία οδοντίατρος, ένας τεχνολόγος Ιατρικών Εργαστηρίων, μία τεχνολόγος Τροφίμων, πέντε οικονομολόγοι, ένας φυσικός, ένας πολιτικός μηχανικός και δύο νομικοί.
 
Στο Γενικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ» τοποθετείται ο κ.
Κωνσταντίνος Εμμανουηλίδης, ο οποίος σύμφωνα με το βιογραφικό του είναι πτυχιούχος Οικονομικών, Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων από το γερμανικό πανεπιστήμιο Bergische Universitat Wuppertal, με μεταπτυχιακή επιστημονική εξειδίκευση,  Management Νοσοκομείων στο FV Dusseldorf. Έχει διατελέσει διευθυντής Ψυχιατρικού Τομέα της εταιρίας Euromedica A.E., διοικητικός διευθυντής της Βιοκλινικής Θεσσαλονίκης Α.Ε  και διοικητής Γενικού Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκη.
 
Ο πρώην πρόεδρος των γιατρών του ΙΚΑ Βόλου και του Ιατρικού συλλόγου Μαγνησίας από το 2010 έως το 2014, καρδιολόγος, κ. Ματθαίος Δραμητινός, αναλαμβάνει τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου «ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ».
 
Κλείσιμο
Ο πολιτικός μηχανικός, κ. Βάιος Βαρελάς τοποθετείται στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας. Στο βιογραφικό του αναφέρεται ότι έχει διατελέσει πρόεδρος του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών Ν. Καρδίτσας, μέλος της Δ.Ε. του Τ.Ε.Ε. Κ/Δ Θεσσαλίας, Πρόεδρος του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών Ελευθέρων Επαγγελματιών και αντιδήμαρχος Δήμου Καρδίτσας με ευθύνη τα κοινωνικά προβλήματα. 
 
Στο Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας αναλαμβάνει η οικονομολόγος κυρία Ευφροσύνη Αυγερινού. Αναφέρεται ότι έχει μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας και ότι έχει εργαστεί στον τομέα της αναλυτικής λογιστικής και επιμερισμού δαπανών της φαρμακευτικής εταιρείας Hoechst Ελλάς ΑΒΕΕ και ως  Communication Directort της εταιρείας C&C, International Group of Companies.
 
Η οδοντίατρος κυρία Ευμορφία Βάλλα αναλαμβάνει διοικήτρια στα διασυνδεόμενα νοσοκομεία Λιβαδειάς και Θήβας. Έχει εργαστεί  ως Διευθύντρια της  Οδοντιατρικής Ε.Σ.Υ., Π.Ε.Δ.Υ. στο Κέντρο Υγείας Μήλου, ως υπεύθυνη Διαχείρισης Δικτύου Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Κ.Υ. Μήλου και του Δικτύου και Εξοπλισμού Τηλεϊατρικής. Συμμετείχε σε αποστολές των εθελοντών «ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΙΓΑΙΟΥ» του Παν/κού ΓΝ Ηρακλείου» και είναι ιδρυτικό μέλος και μέλος του Δ.Σ. του παραρτήματος Μήλου-Κιμώλου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.
 
Στα τρία νοσοκομεία της Εύβοιας (ΓΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, ΓΝ-ΚΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ, ΓΝ-ΚΥ ΚΥΜΗΣ ) αναλαμβάνει ο κ. Παναγιώτης Τζαφέρος, πτυχιούχος του τμήματος Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ και πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του  ΕΚΠΑ. Είναι σύμβουλος για την Ανάπτυξη Εργασιών των Επιχειρήσεων (TOYOTA) και έχει διατελέσει διευθυντής καταστήματος της Τράπεζα Πειραιώς και της Εγνατίας Τράπεζας.
 
Στο Γενικό Νοσοκομείο ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ  τοποθετείται ο κ. Νικόλαος Βιβλάκης,  απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης  του Παντείου Πανεπιστήμιου με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση - Οργάνωση Νοσοκομείων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας. Έχει διατελέσει προϊστάμενος Διεύθυνσης Οργάνωσης και Συντονισμού του ΕΚΑΒ, Πρόεδρος του Πρωτοβάθμιου Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ε.Κ.Α.Β. και μέλος της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του European Health Manager’s Forum (Ελληνικό Τμήμα) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του  Κέντρου Πρόληψης της χρήσης Εξαρτησιογόνων  Ουσιών «Απόπλους» Κεφαλληνίας και Ιθάκης.
 
Στο Γενικό Νοσοκομείο ΖΑΚΥΝΘΟΥ «Ο ΑΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ»   τοποθετείται η κυρία Δέσποινα Τσαρίδου, τεχνολόγος Τροφίμων από το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Είναι κάτοχο μεταπτυχιακών: στον Ποιοτικό Έλεγχο από το Πανεπιστήμιο του Reading  της Μεγάλης Βρετανίας  και στη Δημόσια Διοίκηση από Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει εργαστεί ως προϊσταμένη του  τμήματος Διοικητικού και Οικονομικού Ζακύνθου της Περιφέρεις Πελοποννήσου και χημικός τροφίμων στην εταιρεία CPC Hellas ΑΒΕΕ. 
 
Στο Γενικό νοσοκομείο ΡΕΘΥΜΝΟΥ  αναλαμβάνει τη διοίκηση ο κ. Γιώργος Φραγκιαδάκης, πτυχιούχος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Διοίκησης του University of Essex,  με μεταπτυχιακό στα  Χρηματοοικονομικά και τις Επενδύσεις στο  University of Exeter, μεταπτυχιακό (MSc) στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας στο ΕΑΠ  και διδακτορικό στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Έχει διατελέσει υποδιευθυντής διοικητικού στο ΓΝ Χανίων , υποδιοικητής της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας  Κρήτης και σύμβουλος μικρομεσαίων επιχειρήσεων (SBL Officer) της EFG Eurobank στα Χανιά.
 
Ένας φυσικός και στέλεχος του ΟΤΕ, ο κ. Γιώργος Ζουρίδης αναλαμβάνει τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ».
 
Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου τοποθετείται ιως αναπληρωτής διοικητής ο κ. Γιώργος Φανουργιάκης. Όπως δηλώνει στο βιογραφικό του, έχει πτυχίο Οικονομικών Επιστημών από το Α.Π.Θ. και διδακτορικό στο γνωστικό αντικείμενο των Οικονομικών της Υγείας από το Τμήμα Ιατρικής του  Πανεπιστημίου  Κρήτης. Έχει διατελέσει υποψήφιος διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στον τομέα της  Παθολογίας  της Καρδιολογικής Κλινικής, του (Πα.Γ.Ν.Η.), συνεργαζόμενο εκπαιδευτικό προσωπικό στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) για την  «Οικονομική και χρηματοδοτική διαχείριση υπηρεσιών υγείας» και επισκέπτης καθηγητής στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Δημόσια Υγεία & Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας» της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης.
 
Στο Κέντρο Υγείας ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ «ΔΙΑΛΥΝΑΚΕΙΟ» τοποθετείται ως αναπληρωτής ο κ. Νικόλαος Παντιέρας. Είναι απόφοιτος της σχολής Ιατρικών Εργαστηρίων του Τ.Ε.Ι. Αθήνας,  με Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας, στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Έχει διατελέσει υπεύθυνος Γραφείου Ποιότητας στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, καθηγητής  της Νοσηλευτική Σχολή του ΓΝ Χανίων και Τεχνολόγος Ιατρικών Εργαστηρίων στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας.
 
Στο νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας ΣΗΤΕΙΑΣ αναλαμβάνει ο κ. Εμμανουήλ Μιχελάκης (αναπληρωτής διοικητής). Είναι πτυχιούχος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ)με κατεύθυνση τη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Έχει επίσης, μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών  στα χρηματοοικονομικά και τις επενδύσεις από το Brunel University στο Λονδίνο. Διετέλεσε  μεταξύ άλλων, επιστημονικός συνεργάτης στον Οργανισμό Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους του  Υπουργείο Οικονομικών  και Ορκωτός Ελεγκτής στην KPMG Κυριάκου Ορκωτοί Ελεγκτές Α.Ε..
 
Τέλος, στο νοσοκομείο Κέντρο Υγείας ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ  αναλαμβάνει αναπληρωτής διοικητής ο κ. Γιώργος Αρακαδάκης.  Έχει πτυχίο στα Χρηματοοικονομικά από το  University of Derby και  μεταπτυχιακό στο Ηλεκτρονικό Εμπόριο από το ίδιο βρετανικό πανεπιστήμιο. Έχει διατελέσει μεταξύ άλλων,  υπεύθυνος για το σχεδιασμό και υποστήριξη των Πληροφοριακών Συστημάτων στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, για την εταιρεία Computer TEAM AEBE, εργαστηριακός συνεργάτης στο ΤΕΙ Κρήτης και επιστημονικός συνεργάτης ΑΣΤΕ Κρήτης.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης