Χανιά: H πρώτη σπορά κλωστικής κάνναβης είναι γεγονός

Χανιά: H πρώτη σπορά κλωστικής κάνναβης είναι γεγονός

Η συγκεκριμένη δραστηριότητα χαρακτηρίζεται νόμιμη και επιλέξιμη αγροτική δραστηριότητα

Χανιά: H πρώτη σπορά κλωστικής κάνναβης είναι γεγονός
Η πρώτη σπορά μιας ποικιλίας κλωστικής ή βιομηχανικής κάνναβης από ιδιώτη, μέλος της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «ΚΑΝΝΑΒΙΟ-HEMP HELLAS», πραγματοποιήθηκε σήμερα, σε χωράφι και σε έκταση 1,5 στρεμμάτων, στο χωριό Κουφός του δήμου Πλατανιά Χανίων.

Η διαδικασία της σποράς έγινε έπειτα από άδεια των αρμοδίων υπηρεσιών, δεδομένου ότι στη χώρα μας υπάρχει ήδη το θεσμικό πλαίσιο για την απελευθέρωση της καλλιέργειας βιομηχανικής (κλωστικής) κάνναβης στην Ελλάδα.

Με βάση την Κοινή Υπουργική Απόφαση, που υπογράφηκε πριν από ένα μήνα, η συγκεκριμένη δραστηριότητα χαρακτηρίζεται νόμιμη και επιλέξιμη αγροτική δραστηριότητα για τη χορήγηση της βασικής ενίσχυσης (επιδότηση).

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον ιδιώτη καλλιεργητή Σεραφείμ Κανδύλα «η συγκεκριμένη δραστηριότητα γίνεται στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης. Στη χώρα μας αν και ο σχετικός νόμος υπήρχε από το 2013 μόλις πρόσφατα η δραστηριότητα χαρακτηρίστηκε επιλέξιμη. Το υλικό που θα παραχθεί από την καλλιέργεια θα μπορεί να αξιοποιηθεί για τη δημιουργία πολλών προϊόντων».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης