Πατούλης: Δραστικά μέτρα και δεσμεύσεις της κυβέρνησης για το προσφυγικό

Πατούλης: Δραστικά μέτρα και δεσμεύσεις της κυβέρνησης για το προσφυγικό

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα βρέθηκε στην πρώτη γραμμή και συνέβαλλε τα μέγιστα στην παροχή βοήθειας προς τους πρόσφυγες

Πατούλης: Δραστικά μέτρα και δεσμεύσεις της κυβέρνησης για το προσφυγικό
Την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης
με τη λήψη δραστικών μέτρων και με συγκεκριμένες δεσμεύσεις από την πλευρά της κυβέρνησης, ζήτησε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής του Παγκόσμιου Συμβουλίου Δήμων (UCLG), που διοργανώνεται στο Καζάν της Ρωσίας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η οποία είχε στο επίκεντρο την ανθρωπιστική διάσταση των συνεπειών της προσφυγικής κρίσης, ο κ. Πατούλης επικαλέστηκε τον τρόπο διαχείρισης του ζητήματος από πλευράς τοπικής αυτοδιοίκησης, τονίζοντας ότι στην Ελλάδα, βρέθηκε στην «πρώτη γραμμή», έχοντας από την πρώτη στιγμή αναλάβει πρωτοβουλίες ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

Κλείσιμο
Στη συνεδρίαση, παράλληλα με τη διαχείριση της ανθρωπιστικής κρίσης συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι στρατηγικές που έχουν χαραχθεί από το UCLG στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της οικονομικής ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών, αλλά και όλες οι παράμετροι που θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται στη διεθνή ατζέντα για την περαιτέρω συνεργασία των δήμων σε παγκόσμιο επίπεδο, με στόχο τη διεύρυνση των προοπτικών ανάπτυξης.

Στο περιθώριο του Συνεδρίου του UCLG ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ συναντήθηκε με τον Ρώσο αναπληρωτή υπουργό Ενέργειας Anton Inyutsyn, με τον οποίο συζήτησε τις προοπτικές περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ των δήμων της Ρωσίας και της Ελλάδας, αλλά και θέματα ενεργειακού ενδιαφέροντος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης