Στο «κόκκινο» η προκλητικότητα της Τουρκίας: 26 παραβιάσεις στο Αιγαίο

Στο «κόκκινο» η προκλητικότητα της Τουρκίας: 26 παραβιάσεις στο Αιγαίο

Υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά - Η μία από τις παραβιάσεις εξελίχθηκε σε εμπλοκή - Δύο από τα τουρκικά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα

Στο «κόκκινο» η προκλητικότητα της Τουρκίας: 26 παραβιάσεις στο Αιγαίο
Σε επίδειξη προκλητικότητας αναλώθηκε η Τουρκία λίγη ώρα πριν προσγειωθεί το αεροσκάφος του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν στο «Ελ. Βενιζέλος». Τουρκικά αεροσκάφη προχώρησαν συνολικά σε 26 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και σε 5 παραβάσεις του FIR Αθηνών.

Οι τέσσερις από τις 26 παραβιάσεις ήταν πάνω από ελληνικά νησιά, ενώ στη μία υπήρξε εμπλοκή, με τους Έλληνες πιλότους να καταδιώκουν τα τουρκικά αεροσκάφη και να τα υποχρεώνουν σε αποχώρηση.

Τα τουρκικά αεροσκάφη πέταξαν σε δύο σχηματισμούς, των έξι και των δύο αεροσκαφών αντίστοιχα, ενώ σημειώθηκαν και δύο μεμονωμένα σκάφη, το ένα κατασκοπευτικού τύπου και ένα ελικόπτερο.

Κλείσιμο
Οι παραβιάσεις έγιναν στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Οι υπερπτήσεις σημειώθηκαν στις εξής τοποθεσίες: 
α. Στις 13:45, 4 F-16 διήλθαν άνωθεν ν. Ανθρωποφάγοι στα 3.300 ft
β. Στις 13:48, 2 F-16 διήλθαν άνωθεν ν. Ανθρωποφάγοι στα 5.200 ft και στις 13:50 διήλθαν άνωθεν ν. Αγαθονήσι στα 8.800 ft.
γ. Στις 13:54, 2 F-16 διήλθαν άνωθεν ν. Αγαθονήσι στα 20.000 ft
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης