Ο Πούτιν, η καθυστέρηση και τα F-16

Ο Πούτιν, η καθυστέρηση και τα F-16

Tο αεροπλάνο του Ρώσου Προέδρου συνόδευαν τρία μαχητικά F-16 της 110ης Πτέρυγας Μάχης, από τη στιγμή που μπήκε στο FIR Αθηνών

Ο Πούτιν, η καθυστέρηση και τα F-16
Με καθυστέρηση άνω της μίας ώρας έφτασε τελικά στην Αθήνα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, το αεροσκάφος του οποίου προσγειώθηκε στο «Ελ. Βενιζέλος» λίγα λεπτά πριν από τις πέντε το απόγευμα, αντί για τις 15.30, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο.

Κατά συνέπεια, το ήδη φορτωμένο  πρόγραμμα του Ρώσου προέδρου πάει πίσω.
Tο αεροπλάνο του κ. Πούτιν συνόδευσαν τιμητικά τρία μαχητικά F-16 της 110ης Πτέρυγας Μάχης, από τη στιγμή που μπήκε στο FIR Αθηνών. 

Οι άνδρες της προσωπικής φρουράς του Ρώσου προέδρου μπαίνουν στο Μέγαρο Μαξίμου

Κλείσιμο


Αξίζει να σημειωθεί ότι, στο «Ελ. Βενιζέλος» βρίσκονταν από νωρίς ειδικές δυνάμεις ασφαλείας, που είχαν «χτενίσει» με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά όλους τους χώρους ώστε να διασφαλίσουν ότι η προσγείωση του αεροσκάφους του Ρώσου προέδρου θα ήταν απόλυτα ασφαλής. 

Για τον ίδιο λόγο, στην οροφή του κτιρίου μπροστά στο οποίο προσγειώθηκε το ρωσικό προεδρικό αεροπλάνο, υπήρχαν ακροβολισμένοι ελεύθεροι σκοπευτές.



Στο αεροδρόμιο υποδέχτηκε τον Ρώσο πρόεδρο ο υπουργός Άμυνας, κ. Πάνος Καμμένος. Κατά την άφιξή του και λίγο πριν μπει στο προεδρικό αυτοκίνητο, ο Ρώσος Πρόεδρος έβγαλε το σακάκι του, ώστε να προσαρμοστεί καλύτερα στην ελληνική λιακάδα και το... καλοκαιρινό κλίμα που είναι τόσο διαφορετικό από εκείνο της χώρας του.

Εβδομήντα κομάντο της ρωσικής προεδρικής φρουράς ταξίδεψαν με τον Πούτιν


Εκτός από τους 2.500 Έλληνες αστυνομικούς που θα βρίσκονται επί ποδός καθ' όλη τη διάρκεια της επίσκεψης του Ρώσου προέδρου, 70 κομάντο της ρωσικής προεδρικής φρουράς ταξίδεψαν με τον κ. Πούτιν προκειμένου να διασφαλίσουν την προστασία του.

Οι άνδρες αυτοί έχουν εκπαιδευτεί στην ελίτ των Ειδικών Δυνάμεων και θα ακολουθούν σε κάθε του βήμα στην Αθήνα τον Ρώσο πρόεδρο.


Επίσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο - Προετοιμασίες στο Μαξίμου


Αφού αποχώρησε από το αεροδρόμιο, ο κ. Πούτιν μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου τον περίμενε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, για την προγραμματισμένη τους συνάντηση. Εκεί του απέδωσαν τιμές στρατιωτικά αγήματα, ενώ στην είσοδο του Προεδρικού Μεγάρου είχαν παραταχθεί οι εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς.

Ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος με τον Ρώσο ομόλογό του στο Προεδρικό Μέγαρο



Στο μεταξύ, όσο η συνάντηση των δύο προέδρων  βρισκόταν σε εξέλιξη, στο Μέγαρο Μεξίμου οι προετοιμασίες για την υποδοχή του κ. Πούτιν συνεχίζονταν, με το σκούπισμα του κόκκινου χαλιού στην είσοδο.



Στο Μαξίμου


Λίγο μετά τις 18.00, όταν ολοκληρώθηκε η συνάντησή του με τον κ.Παυλόπουλο, ο Βλαντιμίρ Πούτιν μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου συναντάται αυτήν την ώρα με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. 

Συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, ο Ρώσος Πρόεδρος μετέβη στο Μαξίμου





Ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον Βλαντιμίρ Πούτιν



«Συνεχίζουμε τις συναντήσεις και τις διαβουλεύσεις σε ανώτατο επίπεδο», είπε ο Ρώσος πρόεδρος και υπογράμμισε ότι έχουν ήδη γίνει συζητήσεις για τις προοπτικές στην οικονομική συνεργασία Μόσχας και Αθήνας.
Μια από τις «άβολες» στιγμές της επίσκεψης Πούτιν πάντως, ήταν όταν έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου και ο Πρωθυπουργός τον περίμενε στην κορυφή της σκάλας. Ο Ρώσος Πρόεδρος κοντοστάθηκε, ο κ.Τσίπρας κατέβηκε γρήγορα τα σκαλιά, τον υποδέχθηκε και ακολούθως ανέβηκαν μαζί και μπήκαν στο Μέγαρο.

Η επίσκεψη στο Βυζαντινό Μουσείο

Με την επίσκεψη στο Βυζαντινό Μουσείο ολοκληρώνεται το επίσημο πρόγραμμα του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Αθήνα. Ο κ.Πούτιν μπήκε στο Μουσείο, συνοδευόμενος από τον πρωθυπουργό λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Παρασκευής και ξεναγείται από τη διευθύντρια του Μουσείου κ. Κατερίνα Δελαπόρτα, παρουσία του υπουργού Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά και άλλων κυβερνητικών στελεχών. 

 
Δείτε βίντεο από την άφιξη του Πούτιν



Νέες τουρκικές υπερπτήσεις στο Αιγαίο πριν την άφιξη Πούτιν

Την ώρα που η Αθήνα ετοιμαζόταν για την υποδοχή του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, τουρκικά αεροσκάφη πραγματοποιούσαν νέες υπερπτήσεις πάνω από ελληνικές νησίδες στο Αιγαίο. 

Συγκεκριμένα, τέσσερα F-16 πέταξαν στις 13:45 πάνω από τη νησίδα Ανθρωποφάγοι, ενώ ακολούθησαν πτήσεις από δύο όμοια αεροσκάφη στην ίδια νησίδα στις 13:48 και πάνω από το Αγαθονήσι, δύο και πέντε λεπτά αργότερα.

Αναλυτικά:

4 YΠEPΠTHΣEIΣ TOΥΡKIKΩN AΦΩN ΩΣ AKOΛOYΘΩΣ:
4 F-16 THN 13:45 ANΩΘEN ANΘPΩΠOΦAΓΩN ΣTA 3.300 FT
2 F-16 THN 13:48 ANΩΘEN ANΘPΩΠOΦAΓΩN ΣTA 5.200 FT KAI THN 13:50 ANΩΘEN AΓAΘONHΣIOY ΣTA 8.800 FT
2 F-16 THN 13:54 ANΩΘEN AΓAΘONHΣIOY ΣTA 20.000 FT

Δείτε φωτογραφίες από την αυτοκινητοπομπή του Ρώσου προέδρου















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης