Ενισχύεται το πρόγραμμα της Εκκλησίας για τη σίτιση χιλιάδων παιδιών

Ενισχύεται το πρόγραμμα της Εκκλησίας για τη σίτιση χιλιάδων παιδιών

Μέχρι τον περασμένο Ιανουάριο το πρόγραμμα βοηθούσε 3.500 οικογένειες - Σήμερα οι οικογένειες αυτές έχουν γίνει και προβλέπεται από τον ερχόμενο Νοέμβριο να γίνουν 6.000 κι 6.500

Ενισχύεται το πρόγραμμα της Εκκλησίας για τη σίτιση χιλιάδων παιδιών
Σε θετικό κλίμα διεξήχθη η χθεσινή συνάντηση στο υπουργείο μεταξύ του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη και του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου.

Ο υπουργός και ο Μακαριώτατος υπέγραψαν σύμφωνο συνεργασίας για την ενίσχυση μαθητών και των οικογένειών τους, μέσω προγράμματος διατροφής και σίτισης. Οι δύο άντρες συνομίλησαν επί αρκετή ώρα και συμφώνησαν να προχωρήσουν σύντομα σε νέα συνάντηση.

Ο Μακαριώτατος σε δηλώσεις του τόνισε: «Η συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων είχε έναν μοναδικό σκοπό, να ανανεώσουμε ένα πρόγραμμα που κάνουμε σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, που αναφέρεται στη βοήθεια των παιδιών που δυσκολεύονται στο σχολείο, που έχουνε φτώχεια, που έχουνε προβλήματα. Σε συνεργασία πάντα με το Υπουργείο Παιδείας, βρήκαμε έναν τρόπο που νομίζουμε ότι είναι ο καλύτερος, για να υλοποιήσει η Εκκλησία το πρόγραμμά της με τον φορέα που έχει την αποστολή και αυτός ο τρόπος είναι να βοηθιούνται οι οικογένειες των παιδιών αυτών. Έτσι, το πρόγραμμα αυτό, μέχρι τον περασμένο Ιανουάριο βοηθούσε 3.500 οικογένειες. Σήμερα έχουν γίνει οι οικογένειες αυτές 4.500 και συζητήσαμε με τον κύριο Υπουργό και το ανακοινώσαμε ότι μπορούμε υπό τις ίδιες συνθήκες από τον ερχόμενο Νοέμβριο να γίνουν 6.000 κι 6.500 οι οικογένειες με μία σκέψη, ότι οι 1.500 θα είναι από τη Θεσσαλονίκη. Τα χρήματα αυτά, οι βοήθειες αυτές βρίσκονται από το λαό μας, κι αυτό είναι το αισιόδοξο μήνυμα από τον απλό λαό, υπάρχει κι ένας εφοπλιστής που μας βοηθάει σ’ αυτό το πρόγραμμα, ο οποίος θέλει να τηρήσει την ανωνυμία του, είναι η Τράπεζα EUROBANK και πολλοί άνθρωποι που κατά καιρούς θέλουν, φτωχοί, μεσαίας τάξης, βοηθούν».

Κλείσιμο
Ο κ. Φίλης υπογράμμισε ότι θα δοθεί βοήθεια τους μαθητές που έχουν ανάγκη.     
 
Το σύμφωνο συνεργασίας

Τα συμβαλλόμενα μέρη του συμφώνου είναι το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, εκπροσωπούμενο από τον υπουργό, Νίκο Φίλη και η μη κερδοσκοπική εταιρία «Αποστολή», εκπροσωπούμενη από τον Πρόεδρό της, Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Το υπουργείο αναλαμβάνει να επιλέγει τις κατάλληλες σχολικές μονάδες στις οποίες θα παρέχονται από την «Αποστολή» δέματα τροφίμων με προορισμό τις οικογένειες μαθητών που ζουν στα όρια της φτώχιας ανεξαρτήτως θρησκεύματος, γλώσσας, φύλου, εθνικότητας, νόμιμης ή μη διαμονής τους ή όποιας άλλης διαφοροποίησης των μαθητών.

Την ευθύνη της διανομής των δεμάτων τροφίμων στις οικογένειες των μαθητών φέρει η κάθε σχολική μονάδα πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που θα ενταχθεί στο πρόγραμμα.

Η στήριξη στις οικογένειες των μαθητών θα πραγματοποιείται «με κατάλληλο τρόπο ώστε να εξασφαλιστεί η ανωνυμία τους, η αξιοπρέπειά τους και η μη διατάραξη των σχέσεων που έχουν αναπτύξει στο σχολικό περιβάλλον, αλλά παράλληλα και η επίλυση του προβλήματος στην πηγή του, καθώς ένας υποσιτιζόμενος μαθητής δηλοί την ύπαρξη μιας ολόκληρης οικογένειας που υποσιτίζεται».

Αξίζει να σημειωθεί ενδεικτικά ότι ήδη στο πρώτο εξάμηνο του 2016 η «Αποστολή» έχει υποστηρίξει με 20.711 πακέτα τροφίμων 3.351 μαθητές (2.999 οικογένειες).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης