Αλβανοί πίσω από την χασισοφυτεία «μαμούθ» στην Άμφισσα

Αλβανοί πίσω από την χασισοφυτεία «μαμούθ» στην Άμφισσα

Ταυτοποιήθηκαν οι δύο καλλιεργητές της τεράστιας χασισοφυτείας με τα 1.301 δενδρύλλια που εντοπίστηκε από τις αρχές στις 31 Ιουλίου

Αλβανοί πίσω από την χασισοφυτεία «μαμούθ» στην Άμφισσα
Επί δέκα μήνες ερευνούσαν οι άνδρες της Ασφαλείας Άμφισσας την υπόθεση της χασισοφυτείας «μαμούθ» με τα 1.301 δενδρύλλια που είχαν εντοπίσει στις 31 Ιουλίου στη δύσβατη ορεινή περιοχή Βαρτός της Φωκίδας και, τελικά, ταυτοποίησαν ως καλλιεργητές δύο 35χρονους Αλβανούς.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια ναρκωτικών σε βαθμό κακουργήματος και υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Άμφισσας. Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και άλλων συνεργών τους, καθώς θεωρείται απίθανο να είχαν φυτέψει μόνοι τους τόσο μεγάλο αριθμό χασισόδεντρων και να επιτηρούσαν οι ίδιοι την φυτεία.

Η χασισοφυτεία, που είχε εντοπιστεί στις 31 Ιουλίου του 2015, αποτελούνταν από 1.164 δενδρύλλια ύψους 0,20 εκατοστών ως και δυο μέτρων και 137 νεαρά φυτά κάνναβης ύψους ως 0,05 εκατοστών τοποθετημένα σε γλάστρες, ενώ οι αστυνομικοί είχαν βρει ακόμη τέσσερα κιλά και 800 γραμμάρια αποξηραμένης κάνναβης, τρία κιλά και 200 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, μία ζυγαριά ακριβείας, ένα όργανο μέτρησης υγρασίας και διάφορα αγροτικά εργαλεία.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης