Πανελλαδικές 2016, ΕΠΑΛ: Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, Στοιχεία Ψύξης, Τεχνολογία Δικτύων

Πανελλαδικές 2016, ΕΠΑΛ: Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, Στοιχεία Ψύξης, Τεχνολογία Δικτύων

Διευκρινίσεις  για τις  επαναληπτικές εξετάσεις

Πανελλαδικές 2016, ΕΠΑΛ: Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, Στοιχεία Ψύξης, Τεχνολογία Δικτύων
Με το μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, Στοιχεία Ψύξης και Κλιματισμού, Δενδροκομία και Τεχνολογία Δικτύων και Επικοινωνιών συνεχίζονται σήμερα Πέμπτη οι Πανελλαδικές Εξετάσεις
για τους μαθητές των ΕΠΑΛ.

Χθες, οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων εξετάστηκαν στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.    

Κλείσιμο
Σύμφωνα με την ΟΕΦΕ  τα θέματα  «προσομοίαζαν το επίπεδο δυσκολίας των τελευταίων πέντε ετών και ως συνέπεια ένας καλά προετοιμασμένος μαθητής με βασικές υπολογιστικές και αναλυτικές ικανότητες μπορούσε να διεκδικήσει την άριστη επίδοση. Τα θέματα ήταν σαφή και επιστημονικά διατυπωμένα καλύπτοντας ικανοποιητικό μέρος της ύλης. Οι υποψήφιοι μπορούσαν να αντλήσουν τις απαντήσεις των θεωρητικών ερωτημάτων με προφανή τρόπο από το σχολικό βιβλίο ενώ στο πρακτικό κομμάτι των ασκήσεων μόνο ένα ερώτημα του τέταρτου θέματος απαιτούσε μεγαλύτερη προσοχή και ενασχόληση. Στο σύνολό τους ωστόσο οι ασκήσεις του τρίτου και τέταρτου θέματος αποτελούνταν από ζητήματα κλιμακούμενης δυσκολίας που προσεγγίζονται με απλούς υπολογισμούς και εφαρμογή των τύπων του σχολικού βιβλίο».


Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις συνεχίζονται την Παρασκευή με τους υποψηφίους να εξετάζονται στη Βιολογία Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον για την Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής.

Διευκρινίσεις  για τις  επαναληπτικές εξετάσεις


Διευκρινιστική εγκύκλιο σχετικά με τις επαναληπτικές πανελλήνιες 2016 υποψηφίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ έτους 2016 για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, απέστειλε το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κατόπιν ερωτημάτων που δέχθηκε από της Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

 Στην εγκύκλιο αναφέρονται τα εξής: α) Το διάστημα των τριών ημερών, στο οποίο πρέπει το αργότερο να κατατεθούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά προκειμένου οι υποψήφιοι να συμμετάσχουν στις επαναληπτικές εξετάσεις, υπολογίζεται σε εργάσιμες ημέρες από την επομένη της ημέρας εξέτασης του μαθήματος από το οποίο απουσίασαν ή διέκοψαν την εξέτασή τους.

β) Τα δικαιολογητικά και των δύο περιπτώσεων (ασθένεια ή σοβαρό κώλυμα που συνιστά ανωτέρα βία) προσκομίζονται στο Διευθυντή του σχολείου που λειτουργεί ως Εξεταστικό Κέντρο. Τα δικαιολογητικά αυτά εξετάζονται και κρίνονται από την οικεία Λυκειακή Επιτροπή (για τα ΓΕ.Λ) ή την επιτροπή εξέτασης (για τα ΕΠΑ.Λ.), με την επιφύλαξη της περίπτωσης του σοβαρού κωλύματος που συνιστά ανωτέρα βία όπου απαιτείται και επικύρωση από τον Διευθυντή της οικείας Διεύθυνσης Δ.Ε. Κατόπιν μέχρι συγκεκριμένη ημερομηνία, που θα οριστεί σε εγκύκλιο που θα ακολουθήσει, πρέπει να αποσταλούν τα σχετικά στοιχεία στην οικεία Διεύθυνση Δ.Ε. Στην περίπτωση που το σχολείο προέλευσης (σχολείο υποβολής της Αίτησης – Δήλωσης), δεν είναι Εξεταστικό Κέντρο, αυτό ενημερώνεται από το Εξεταστικό Κέντρο για την απουσία των υποψηφίων του και το δικαίωμά τους να συμμετάσχουν στις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις.

γ) Για τους υποψήφιους με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που εξετάζονται προφορικά σε Β.Κ. ή Ε.Ε.Κ. και απουσιάσαν ή διέκοψαν την εξέτασή τους, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά προσκομίζονται στον Πρόεδρο του Β.Κ. ή του Ε.Ε.Κ. από τον οποίο εξετάζονται και κρίνονται με την επιφύλαξη της περίπτωσης του σοβαρού κωλύματος που συνιστά ανωτέρα βία όπου απαιτείται και επικύρωση από τον Διευθυντή της οικείας Διεύθυνσης Δ.Ε. Κατόπιν πρέπει να αποστείλουν τα σχετικά στοιχεία στην οικεία Διεύθυνση Δ.Ε. και να ενημερώσουν τα οικεία σχολεία για την απουσία των υποψηφίων τους και το δικαίωμά τους να συμμετάσχουν στις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις.

δ) Αν κάποιος υποψήφιος απουσιάσει σε περισσότερα από ένα συνεχόμενα μαθήματα, μπορεί να προσκομίσει ένα δικαιολογητικό συνολικά για όλες τις απουσίες του. Στην περίπτωση που ο υποψήφιος μετά τη διακοπή της εξέτασής του σε κάποιο μάθημα, απουσιάσει σε επόμενα συνεχόμενα μαθήματα, προκειμένου να συμμετάσχει στις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις και στο μάθημα που διέκοψε την εξέτασή του (να μην αποσταλεί δηλαδή από το Ε.Κ. το τετράδιό του για βαθμολόγηση) θα πρέπει η κατάθεση του δικαιολογητικού να γίνει εντός των τριών (3) ημερών από την ημέρα εξέτασης του μαθήματος στο οποίο διέκοψε την εξέτασή του και από το οποίο μπορεί να προκύπτει η αδυναμία του να συμμετάσχει στην εξέταση τόσο του μαθήματος στο οποίο διέκοψε όσο και στα υπόλοιπα μαθήματα που απουσίασε.

ε) Σύμφωνα με τις διατάξεις των αριθμ. 34293/03-04-2002 (ΦΕΚ 457τ.Β΄/2002) και Φ.253.2/62767/Α5/13-04-2016 (ΦΕΚ 1063 τΒ΄/2016) Υπουργικών Αποφάσεων, οι υποψήφιοι –αθλητές που θα απουσιάσουν σε ένα ή περισσότερα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα λόγω αγωνιστικών υποχρεώσεων που αφορούν: Πανελλήνια πρωταθλήματα Διεθνείς διοργανώσεις ενταγμένες στο καλεντάρι της Διεθνούς ομοσπονδίας Βαλκανικούς αγώνες Πανευρωπαϊκούς αγώνες Παγκόσμιους αγώνες Προπονήσεις μόνο με την εθνική ομάδα του αντίστοιχου αθλήματος Προπονήτικα κάμπινγκ μόνο με την εθνική ομάδα για συμμετοχή σε παγκόσμια-πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα μπορούν σε αυτά τα μαθήματα που απουσίασαν, να συμμετάσχουν στις επαναληπτικές εξετάσεις εφόσον προσκομίσουν στο Διευθυντή του Εξεταστικού Κέντρου βεβαίωση από την οικεία ομοσπονδία του αθλήματος Θεωρημένη από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, για τη συμμετοχή του υποψήφιου στα αντίστοιχα πρωταθλήματα ή προπονητικά κάμπινγκ και προπονήσεις με την εθνική ομάδα, με πιστοποίηση ημερομηνίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης