Μουζάλας: Οι πρόσφυγες θα επιμεριστούν σε όλη την Ελλάδα

Μουζάλας: Οι πρόσφυγες θα επιμεριστούν σε όλη την Ελλάδα

Σε όλη την Ελλάδα και σε νέες δομές φιλοξενίας που θα δημιουργηθούν θα επιμεριστούν οι πρόσφυγες, όπως είπε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλας κατά τη συνάντησή του στη Θεσσαλονίκη με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα

Μουζάλας: Οι πρόσφυγες θα επιμεριστούν σε όλη την Ελλάδα
Σχέδιο επιμερισμού των προσφύγων σε όλες τις περιφέρειες της χώρας επεξεργάζεται η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γι΄ννης Μουζάλας στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, κατά τη συνάντησή τους, στη Θεσσαλονίκη. 
Το σχέδιο θα έχει ολοκληρωθεί έως τον Σεπτέμβριο και σύμφωνα με αυτό πολλά από τα υπάρχοντα κέντρα φιλοξενίας στη Μακεδονία θα διαλυθούν και θα δημιουργηθούν νέες εγκαταστάσεις στις περιφέρειες όλης της χώρας. Εκεί θα μεταφερθούν οι πρόσφυγες, μετην προσδοκία πολλοί από αυτούς να μετεγκατασταθούν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.  «Και εμείς ως χώρα θα δεχτούμε τους πρόσφυγες που μας αναλογούν, με βάση τα ευρωπαϊκά δεδομένα», σημείωσε ο κ. Μουζάλας.

Από την πλευρά του, ο κ.Τζιτζικώστας κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος του προσφυγικού και μεταναστευτικού πληθυσμού μοιράστηκε ανισόρροπα στη Θεσσαλονίκη και στη Μακεδονία και ζήτησε από τονκ.Μουζάλα να ληφθούν μετρα ώστε «να μην μεταφερθεί η Ειδομενη, στη Θεσσαλονίκη». 

«Όπως ξέρετε, το πρόβλημα στην Ειδομένη δημιουργήθηκε μέσα σε 20 μέρες, ο πληθυσμός που δεχτήκαμε σε 20 μέρες ήταν σαν να δεχόταν η Γερμανία σε 20 μέρες 580.000. Χρειάστηκε να φτιάξουμε προσωρινές εγκαταστάσεις, εν γνώσει μας ότι μερικές από αυτές δεν είναι καλές», σημείωσε ο κ.Μουζάλας. 
Κλείσιμο

«Είναι πολύ σημαντικότερο και καλύτερο να υπάρχουν περισσότερα κέντρα μετεγκατάστασης με λιγότερους πρόσφυγες και μετανάστες και όχι να είναι όλοι συγκεντρωμένοι στη βόρεια Ελλάδα», είπε ο κ.Τζιτζικώστας και ζήτησε από τον υπουργό καλύτερη συνεργασία της Περιφέρειας και των δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας με την κυβέρνηση και τους συναρμόδιους υπουργούς. «Και για μένα δεν είναι ευχάριστο να αναγκάζομαι να προσφύγω στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να λυθούν πολιτικά προβλήματα. Τα προβλήματα πρέπει να τα λύνουν οι περιφέρειες με την κυβέρνηση, οι δήμοι με την κυβέρνηση κατευθείαν», τόνισε. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης