Βίντεο: Δείτε νέα πλάνα της αστυνομίας από την εκκένωση της Ειδομένης

Βίντεο: Δείτε νέα πλάνα της αστυνομίας από την εκκένωση της Ειδομένης

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης της Ειδομένης, που ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Τρίτης - Στο σημείο παραμένει ισχυρή αστυνομική δύναμη, καθώς η διαδικασία θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες

Βίντεο: Δείτε νέα πλάνα της αστυνομίας από την εκκένωση της Ειδομένης
Ο καταυλισμός που είχε στηθεί στην Ειδομένη από τους πρόσφυγες
ήταν ομολογουμένως ακατάλληλος για διαβίωση και γι' αυτό, μετά από αρκετούς μήνες, η αστυνομία έθεσε σε λειτουργία, επιχείρηση εκκένωσης της περιοχής. Από χτες, αφού απαγορεύτηκε σε δημοσιογράφους να βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των έξι χιλιομέτρων από τον καταυλισμό, η αστυνομία απομάκρυνε πάνω από 2.000 πρόσφυγες.

Το απόγευμα της Τρίτης, ολοκληρώθηκε η επιχείρηση της πρώτης ημέρας, κατά την οποία μεταφέρθηκαν συνολικά 2.031 άτομα, εκ των οποίων οι 662 ήταν Σύροι, οι 1.273 Κούρδοι και 96 Γιαζίντι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με 42 λεωφορεία.

Κλείσιμο
Η επιχείρηση συνεχίζεται και σήμερα με τους ίδιους ρυθμούς. Σε πλάνα που έδωσε, εκ νέου, στη δημοσιότητα η αστυνομία, φαίνεται ξεκάθαρα από τις λήψεις του ελικοπτέρου της ΕΛΑΣ, ότι ο καταυλισμός της Ειδομένης είναι εμφανώς «πιο άδειος» απ' ότι τις προηγούμενες μέρες, ενώ διακρίνονται και τρία λεωφορεία που περιμένουν σταματημένα στην άκρη του δρόμου, τους πρόσφυγες να επιβιβαστούν.

Δείτε τα νέα πλάνα


Στο σημείο παραμένει ισχυρή αστυνομική δύναμη, καθώς η διαδικασία εκκένωσης θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, μέχρι να αδειάσει ο καταυλισμός όπου διέμεναν τους τελευταίους μήνες περίπου 9.000 άνθρωποι και να επαναλειτουργήσει η σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει την Ελλάδα με την υπόλοιπη ευρωπαϊκή ήπειρο. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Συνδέσμου Διαμεταφορέων Βορείου Ελλάδος, Ανέστη Σαχπελίδη, η σιδηροδρομική γραμμή θα δοθεί προς χρήση πιθανότατα την Παρασκευή (27/5), καθώς θα έχει ολοκληρωθεί η επιχείρηση εκκένωσης της περιοχής από την αστυνομία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης