ΚΕΔΕ: Πλήρης αντίθεση με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών

ΚΕΔΕ: Πλήρης αντίθεση με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών

Αφορά σειρά διατάξεων όπως η πλήρης αναστολή καταβολής προσωπικής σύνταξης εν ενεργεία αιρετών

ΚΕΔΕ: Πλήρης αντίθεση με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών
            Την πλήρη αντίθεσή του στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών εξέφρασε το ΔΣ της ΚΕΔΕ που συνεδρίασε σήμερα και  εξετάζεται το ενδεχόμενο έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των δημάρχων όλης της χώρας

          Το νομοσχέδιο, τονίστηκε, ότι τακτοποιεί διάφορα ζητήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή λειτουργία τους οι δήμοι, ενώ διατυπώθηκαν παρατηρήσεις αλλά και προτάσεις για συμπληρωματικές και διορθωτικές διατάξεις, οι οποίες θα κατατεθούν στο υπουργείο Εσωτερικών τις αμέσως επόμενες ημέρες. Το νομοσχέδιο θα επανέλθει  προς συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. την Τετάρτη 1η Ιουνίου.

        Ωστόσο το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ εξέφρασε ομόφωνα την πλήρη αντίθεσή του για ρυθμίσεις που ψηφίστηκαν τελευταία από την κυβέρνηση και περιλαμβάνονται στο νόμο για τα προαπαιτούμενα αλλά και στον νέο ασφαλιστικό νόμο.

Κλείσιμο
        Ειδικότερα το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ εξέφρασε την κατηγορηματική του αντίθεση με την θεσμοθέτηση του αυτόματου μηχανισμού δημοσιονομικής προσαρμογής της Γενικής Κυβέρνησης, με τον οποίο προβλέπεται περικοπή στις δαπάνες των   δήμων, και μάλιστα, όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης,  όταν τα τελευταία  χρόνια  στο πλαίσιο της δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας η κρατική χρηματοδότηση προς τους δήμους έχει ήδη περικοπεί πάνω από 65%, ενώ η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει συνεισφέρει καθοριστικά στην επίτευξη του εθνικού στόχου για πρωτογενή πλεονάσματα.
 
          Επίσης το ΔΣ της ΚΕΔΕ εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του σε διατάξεις του ασφαλιστικού νόμου, όπως αυτή για παράδειγμα που αφορά στην πλήρη αναστολή καταβολής προσωπικής σύνταξης εν ενεργεία αιρετών, ακόμη κι αν υπηρετούν αμισθί το αξίωμά τους.
Το Δ.Σ. αποφάσισε το θέμα των τελευταίων ρυθμίσεων που ψηφίστηκαν και αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση να τεθεί προς συζήτηση στο επόμενο Δ.Σ. κι εφόσον κριθεί ότι χρειάζεται να προχωρήσει η ΚΕΔΕ σε έκτακτη γενική συνέλευση των δημάρχων, ώστε να τοποθετηθούν συνολικά οι εκπρόσωποι της πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τις δυσμενείς για τον θεσμό εξελίξεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης