Πρόεδρος Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών: Το σύστημα μπορεί να αντέξει και 10 συχνότητες πανελλαδικής εμβέλειας

Πρόεδρος Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών: Το σύστημα μπορεί να αντέξει και 10 συχνότητες πανελλαδικής εμβέλειας

«Υπάρχει τεχνικά  η δυνατότητα, δεν μπορεί όμως να πάει κανείς και πάνω από 10 συχνότητες» απάντησε ο Δημήτρης Τσαμάκης, νέος πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων σε ερήτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου

Πρόεδρος Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών: Το σύστημα μπορεί να αντέξει και 10 συχνότητες πανελλαδικής εμβέλειας
Για τεχνικές δυνατότητες που μπορούν να στηρίξουν εως δέκα τηλεοπτικές συχνότητες πανελλαδικής εκπομπής έκανε λόγο ο νέος πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) Δημήτρης Τσαμάκης στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, τα μέλη της οποίας ενέκριναν τον διορισμό του έπειτα από την σχετική πρόταση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη.

Ο κ. Τσαμάκης, απαντώντας σε ερώτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες πανελλήνιας εμβέλειας που μπορεί να αντέξει τεχνικά το σύστημα, είπε: «Δεν είναι όλα τα θέματα δικής μου αρμοδιότητας. Εξ όσων γνωρίζω για το φάσμα ευρωζωνικότητας, τεχνικά  θα μπορούσε κανείς να πάει και σε μεγαλύτερη κάλυψη. Υπάρχει τεχνικά  η δυνατότητα, δεν μπορεί όμως να πάει κανείς και πάνω από 10 συχνότητες».

Σε άλλο σημείο δε, ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών πρόσθεσε: «Υπάρχουν προβλήματα γεωγραφικής κάλυψης σε Μακεδονία, Ήπειρο και είναι σε εξέλιξη από το υπουργείο Μεταφορών που έχει την αρμοδιότητα, η διαδικασία ώστε η κάλυψη να μεγιστοποιηθεί. Γιατί οι τηλεοπτικές συχνότητες είναι κοινωνικό αγαθό και όλοι  πληρώνουν για να έχουν ένα σήμα».

Κλείσιμο
Παράλληλα, κληθείς να σχολιάσει την επιβολή ειδικού φόρου στο διαδίκτυο, ο  κ. Τσαμάκης σημείωσε ότι ως μέτρο μπορεί να είναι σε αντίθετη κατεύθυνση με την προσπάθεια να αυξηθεί η  ευρωζωνικότητα, ωστόσο, όπως είπε, μπορεί να γίνει αντιστάθμιση, όπως  με την παροχή δωρεάν ίντερνετ σε φοιτητές ή αδύναμες κοινωνικές ομάδες σημειώνοντας παράλληλα ότι σε ένα χρόνο θα μπορεί να ξέρουμε για το τι επιπτώσεις θα έχει.

Κυβερνητικές πηγές, σχολιάζοντας την αναφορά του επικεφαλής της ΕΕΤΤ ότι τεχνικά, το σύστημα μπορεί να «σηκώσει» μέχρι και δέκα τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας απαντούσαν ότι το θέμα δεν είναι μόνο τεχνικό, αλλά πρωτίστως αφορά τη βιωσιμότητα των τηλεοπτικών σταθμών.

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης