Κομισιόν: Επιπλέον χρηματοδότηση για την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασύλου

Κομισιόν: Επιπλέον χρηματοδότηση για την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασύλου

Προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των εμπειρογνωμόνων και να αναπτυχθούν κινητά γραφεία της ΕΑΣΟ στα  hotspots, ώστε να επιταχυνθεί η διεκπεραίωση των αιτήσεων ασύλου

Κομισιόν: Επιπλέον χρηματοδότηση για την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασύλου
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποδεσμεύει ακόμη 25.000.000 ευρώ ως έκτακτη χρηματοδότηση προς την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασύλου για την υποστήριξη της λειτουργίας της στην Ελλάδα, προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των εμπειρογνωμόνων και να αναπτυχθούν κινητά γραφεία της ΕΑΣΟ στα  hotspots ώστε να επιταχυνθεί η διεκπεραίωση των αιτήσεων ασύλου. 

Με αυτή την έκτακτη χρηματοδότηση από τις αρχές του 2015, η Επιτροπή έχει διαθέσει συνολικά 262.000.000 ευρώ σε επείγουσα βοήθεια προς τις ελληνικές αρχές για το προσφυγικό, ως μέρος των 509 εκατ. ευρώ που έχει αποφασιστεί να διατεθούν προς την Ελλάδα στο πλαίσιο των εθνικών προγραμμάτων για την περίοδο 2014-2020.

Από τη πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωσε πως η χρηματοδότηση αυτή θα ενισχύσει την ΕΑΣΟ και θα της επιτρέψει να βοηθήσει πιο αποτελεσματικά την Ελληνική κυβέρνηση, αλλά και την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας για το προσφυγικό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης