Οργάνωση «Λερναία Ύδρα»: Άλλα δύο μέλη της τριπλής σπείρας ναρκωτικών στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.

Οργάνωση «Λερναία Ύδρα»: Άλλα δύο μέλη της τριπλής σπείρας ναρκωτικών στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.

Πρόκειται για δύο νεαρούς Έλληνες ηλικίας 19 και 21 χρόνων, οι οποίοι συνελήφθησαν στη Λάρισα από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών, καθώς σε βάρος τους είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών κατ’ εξακολούθηση

Οργάνωση «Λερναία Ύδρα»: Άλλα δύο μέλη της τριπλής σπείρας ναρκωτικών στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.
Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. έπεσαν άλλα δυο μέλη των τριών εγκληματικών οργανώσεων που θύμιζαν «Λερναία Ύδρα» και συνεργάζονταν από το Σεπτέμβριο του 2015 στην διακίνηση ναρκωτικών σε Λάρισα και Βόλο. Για την συμμετοχή τους σε αυτές είχαν ήδη συλληφθεί άλλα 21 ενεργά μέλη, ενώ συνολικά κατηγορούνται 116 άτομα!

Πρόκειται για δύο νεαρούς Έλληνες ηλικίας 19 και 21 χρόνων, οι οποίοι συνελήφθησαν στη Λάρισα από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών, καθώς σε βάρος τους είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών κατ’ εξακολούθηση. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ήταν μέλη της τριπλής εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε στις 11 Μαρτίου με επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας και Βόλου και της Ο.Π.Κ.Ε..

Αρχικά είχαν συλληφθεί ένας 32χρονος Αλβανός και τρεις Έλληνες, ένας 29χρονος, μια 31χρονη και μια 26χρονη, με ηρωίνη βάρους 418 γραμμαρίων κρυμμένη στο φανάρι του αυτοκινήτου τους, ενώ στη συνέχεια συνελήφθησαν 12 Έλληνες και δύο Ελληνίδες ηλικίας από 26 ως 52 χρόνων και ένας 34χρονος Αλβανός. Οι δύο Έλληνες αρχηγοί της πρώτης οργάνωσης ηλικίας 41 και 46 χρόνων, συνελήφθησαν μαζί με τους συνεργάτες τους. Από τους τρεις αρχηγούς της δεύτερης ηλικίας 57, 32 και 51 χρόνων, οι δυο είναι ήδη κρατούμενοι στις φυλακές Λάρισας. Ο αρχηγός της τρίτης σπείρας, ένας 36χρονος Αλβανός που και αυτός κρατείται στον Κορυδαλλό, ήταν ο συνδετικός κρίκος μεταξύ των τριών οργανώσεων και προμηθευτής της ηρωίνης.

Στα σπίτια και τα οχήματα των μελών της οργάνωσης κατασχέθηκαν συνολικά 792,5 γραμμάρια ηρωίνης, 382 γραμμάρια μεθαδόνης, 12 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 101 ναρκωτικά χάπια, δέκα ηλεκτρονικές ζυγαριές, δυο πιστόλια, ένα πιστόλι αερίου, μία κυνηγετική καραμπίνα, τέσσερα μαχαίρια, 30.125 ευρώ, 96 λίρες Αγγλίας και 41 κινητά με τα οποία επικοινωνούσαν! Ακόμη, κατασχέθηκαν τρία I.X. αυτοκίνητα, ένα Ι.Χ. φορτηγό, ένα αγροτικό μηχάνημα, μια μοτοσικλέτα και ένα μοτοποδήλατο που είχαν αγοραστεί με τα παράνομα κέρδη.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης