Δεκατριάχρονος μαθητής: «Με λένε Κωνσταντίνο, μα θα μπορούσε να με λένε και Βαγγέλη Γιακουμάκη»

Δεκατριάχρονος μαθητής: «Με λένε Κωνσταντίνο, μα θα μπορούσε να με λένε και Βαγγέλη Γιακουμάκη»

Οπως υποστηρίζει ο ανήλικος μαθητής, που θέλησε να δημοσιοποιήσει το γεγονός, μία πάσα που δεν έδωσε σε παιχνίδι την ώρα της γυμναστικής ήταν αρκετή για να τον στείλει στο νοσοκομείο

Δεκατριάχρονος μαθητής: «Με λένε Κωνσταντίνο, μα θα μπορούσε να με λένε και Βαγγέλη Γιακουμάκη»
«Με λένε Κωνσταντίνο, μα θα μπορούσε να με λένε και Βαγγέλη Γιακουμάκη
», με αυτά τα λόγια ξεκινά η ανάρτηση του μαθητή Κωνσταντίνου Τσαγκαλίδη, που φοιτά σε δημόσιο σχολείο της Λεμεσού, ο οποίος υποστηρίζει σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook πως έπεσε θύμα ξυλοδαρμού κατά τη διάρκεια του μαθήματος.

Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Τετάρτη, όταν όπως υποστηρίζει ο ανήλικος μαθητής, που θέλησε να δημοσιοποιήσει το γεγονός στο προσωπικό του λογαριασμό στο διαδίκτυο, μία πάσα που δεν έδωσε σε παιχνίδι την ώρα της γυμναστικής ήταν αρκετή για να τον στείλει στο νοσοκομείο.

Κλείσιμο
«Με λένε Κωνσταντίνο, μα θα μπορούσε να με λένε και Βαγγέλη. Βαγγέλη Γιακουμάκη…
Βρίσκομαι στο νοσοκομείο από την Τετάρτη 18 Μαΐου μετά από ξυλοδαρμό από τον νταή του σχολείου, επειδή «τόλμησα» και δεν του έκανα πάσα την μπάλα στο παιχνίδι την ώρα της γυμναστικής…
…Στην μέση της χρονιάς αποφάσισα μόνος μου μετά από πολύ σκέψη να φύγω από το ιδιωτικό σχολείο που φοιτούσα και ζήτησα να μετεγγραφώ στο δημόσιο σχολείο της γειτονιάς μου, επειδή μου ασκούσαν bullying , φαίνεται όμως ότι οι νταήδες είναι παντού και είναι πολλοί!
Σήμερα 21 Μαΐου 2016 περιμένω να πάρω εξιτήριο από το νοσοκομείο, και αν μου το επιτρέψουν οι γιατροί την Δευτέρα θα πάω στο σχολείο.
Φοβάμαι όμως να πάω. Όχι γιατί θα με ξανακτυπήσει ο νταής όπως μου υποσχέθηκε την ώρα που έμπαινα στο ασθενοφόρο, αλλά γιατί πιστεύω πως δεν θα τιμωρηθεί όπως του αξίζει!
Έχω ζητήσει οικειοθελώς μια φορά να φύγω από σχολείο για να γλιτώσω. Δεν θα το ξανακάνω! Ας διώξουν και μια φορά τον νταή.
Την Δευτέρα αν όλα πάνε καλά, θα είμαι στο σχολείο και ζητώ δημόσια να με συνοδεύσει στο σχολείο ο Υπουργός Παιδείας αντί οι γονείς μου και να ζητήσει για μένα ότι θα ζητούσε και για το δικό του παιδί. Άλλωστε παιδί του είμαι και εγώ. «Τα παιδιά μας» λένε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης….
Αν εσύ που διαβάζεις αυτό το κείμενο, έχεις βιώσει κάτι αντίστοιχο, αν ένιωσες πολλές φορές να σε ταπεινώνουν, να σε χτυπάνε, να σε κοροϊδεύουν και σιωπούσες μέχρι τώρα, παρακαλώντας την μοίρα σου να μην ξανασυμβεί, όρθωσε το ανάστημα σου. Κατάγγειλε το!
Κατάγγειλε το δημόσια!
Ο νταής δεν φοβάται μην τυχόν το δείρεις, ο μεγαλύτερος φόβος του είναι να μην τον φοβάσαι
». 

Το protothema.gr
επικοινώνησε με την μητέρα του κύπριου μαθητή η οποία επιβεβαίωσε την καταγγελία του γιου της μέσα από το διαδίκτυο και παράλληλα τόνισε ότι την περασμένη Δευτέρα είχε χτυπήσει ο ίδιος μαθητής ξανά τον γιο της αλλά τότε το απέδωσαν σε ατύχημα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

«Η αφορμή, η δικαιολογία μάλλον είναι ότι δεν του έκανε πάσα την μπάλα την ώρα της καλαθοσφαίρισης. Την περασμένη Δευτέρα τον είχε χτυπήσει και πάλι στο μάθημα της γυμναστικής αλλά ο Κωνσταντίνος, επειδή ήταν κλοτσιά και επειδή ήταν την ώρα του ποδοσφαίρου, θεώρησε ότι ήταν ατύχημα». 

Όπως σημειώνει και ο ίδιος ο μαθητής αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που πέφτει θύμα μπούλινγκ καθώς στο προηγούμενο σχολείο που φοιτούσε είχε ανάλογα προβλήματα. 

«Είχε πέσει θύμα λεκτικού μπούλινγκ, όχι σωματικό», λέει η Αντωνία Τσαγκαλίδη, μητέρα του Κωνσταντίνου και εξηγεί στη συνέχεια πώς συνέβη το περιστατικό στην αυλή του σχολείου την περασμένη Τετάρτη: «Τον έπιασε από τον λαιμό με τα δύο χέρια, τον έσυρε μέχρι την κολόνα του κλειστού γηπέδου και του χτυπούσε το κεφάλι του στον τοίχο. Έχω διάγνωση από το κρατικό νοσοκομείο ότι ο Κωνσταντίνος έχει αιμάτωμα και διάσειση. Κρατήθηκε στο νοσοκομείο έξι ημέρες».

Όπως τονίζει ακόμη η μητέρα του, Κωνσταντίνου, μίλησε την περασμένη Πέμπτη με τον πατέρα του παιδιού που φέρεται να ξυλοκόπησε τον ανήλικο γιο της αφού ο ίδιος της τηλεφώνησε και όπως υποστηρίζει η Αντωνία Τσαγκαλίδη της είπε: «ότι έχει παράπονο, θα μπλέξει το παιδί τους, μου είπε ότι ο γιος τους είναι ένας άγγελος και δεν λέει ψέματα και τους είπε ότι πήρε τον Κωνσταντίνο από τον λαιμό και τον ακούμπησε απαλά πάνω στην κολόνα». 

Όπως σημειώνει ακόμη, ο γιος της είναι ένα παιδί χαμηλών τόνων ενώ ερωτηθείσα γιατί έχει πέσει θύμα μπούλινγκ σε δύο διαφορετικά σχολεία η ίδια εξηγεί: ‘’Είναι ένα παιδί διαφορετικό από την ηλικία του, μιλά στον πληθυντικό, μιλά ευγενικά, γνωρίζει γλώσσες, έχει αναπτυγμένο γραπτό λόγο, είναι καλός μαθητής… Αυτά από μόνα τους είναι στόχο, είναι διαφορετικός’’.

Τέλος εκφράζει τα παράπονά της καθώς όπως λέει: ‘’Ο υπουργός Παιδείας το Σάββατο μετά από την δημοσιοποίηση του θέματος, είχε κάνει ένα Tweet που έγραφε: ‘’Ελπίζω να εντοπίσουμε τον Κωνσταντίνο και να πάρουμε τα μέτρα που πρέπει, δίνουμε αγώνα κατά του εκφοβισμού στα σχολεία’’, το είδα εγώ την Κυριακή το πρωί το έκανα retweet και του έγραψα: ‘’Τον ψάχνετε δηλαδή κύριε Καδή και δεν μπορείτε να τον εντοπίσετε; Είναι στο νοσοκομείο Λεμεσού’’. 




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης