Στείλαμε τέσσερις πρόσφυγες στην Τουρκία, αλλά μας ήρθαν... 98

Στείλαμε τέσσερις πρόσφυγες στην Τουρκία, αλλά μας ήρθαν... 98

Πρόκειται για μία οικογένεια -οι γονείς με τα ανήλικα παιδιά τους- οι οποίοι έφυγαν μετά από δική τους αίτηση

Στείλαμε τέσσερις πρόσφυγες στην Τουρκία, αλλά μας ήρθαν... 98
Μόλις τέσσερις πρόσφυγες επαναπροωθήθηκαν την Τετάρτη από την Χίο στην Τουρκία, στο πλαίσιο της συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη γείτονα χώρα. 

Η επαναπροώθηση, η δεύτερη που πραγματοποιείται από τη Χίο από τις 20 Μαρτίου, έγινε με ναυλωμένο αεροπλάνο της «Astra Airlines» που είχε προορισμό τα Άδανα της Τουρκίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αρχική λίστα της Αστυνομίας περιελάμβανε 12 άτομα, ωστόσο, το βράδυ της Τρίτης οκτώ από αυτά υπέβαλλαν αίτημα ασύλου κι έτσι μεταφέρθηκαν στην Τουρκία τέσσερις πρόσφυγες.

Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, πρόκειται για μία οικογένεια -οι δύο γονείς με τα δύο ανήλικα παιδιά τους- οι οποίοι έφυγαν από την χώρα μας, μετά από δική τους αίτηση. Στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, το υπουργείο αναφέρει ακόμη πως από τις αρχές του έτους έχουν επιστραφεί στην Τουρκία με βάση τη Συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας 390 αλλοδαποί διαφόρων εθνικοτήτων και με βάση το Διμερές Πρωτόκολλο Ελλάδας-Τουρκίας 1.048
Κλείσιμο
μετανάστες.

Ωστόσο, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα politischios.gr, την ώρα το νησί της Χίου είναι ασφυκτικά γεμάτο από μετανάστες και πρόσφυγες, ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι το πρωί της Τετάρτης αφίχθησαν ακόμη 98 άτομα, η πρώτη μεγάλη άφιξη στο νησί έπειτα από δύο περίπου μήνες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης