Με Μαθηματικά και Αρχαία Ελληνικά η συνέχεια των Πανελλαδικών

Με Μαθηματικά και Αρχαία Ελληνικά η συνέχεια των Πανελλαδικών

Και τα δύο μαθήματα κατεύθυνσης θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικά για την εισαγωγή των υποψηφίων σε κάποια σχολή της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Με Μαθηματικά και Αρχαία Ελληνικά η συνέχεια των Πανελλαδικών
Με το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών και τα Μαθηματικά προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Ομάδας Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής συνεχίζονται, σήμερα  Τετάρτη, οι Πανελλαδικές
Εξετάσεις. 

Και τα δύο μαθήματα κατεύθυνσης θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικά για την εισαγωγή σε κάποια σχολή της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Κλείσιμο
Χθες, «άνοιξε η αυλαία» και για  τους μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Οι μαθητές που εξετάζονται με το νέο σύστημα κλήθηκαν να γράψουν για την «ασφάλεια των παιδιών στο Διαδίκτυo.

Η «πρεμιέρα» των Πανελλαδικών για τους υπόλοιπους μαθητές έγινε τη Δευτέρα και το θέμα  αφορούσε στη φιλία. Το κείμενο ήταν από δοκίμιο του Ευάγγελου Παπανούτσου και όπως αποκάλυψε το  protothema.gr ήταν όμοιο με θέμα στο οποίο εξετάστηκαν στις 22 Μαΐου του 2012 οι μαθητές των Εσπερινών ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.
 
Η Πανελλήνια Ενωση Φιλολόγων  σκωπτικά προς την Κεντρική Επιτροπή εξετάσεων τονίζει Το κείμενο επιλέχθηκε από το ίδιο βιβλίο του Παπανούτσου με τίτλο «Πρακτική Φιλοσοφία» και το 2012 αφορούσε τις σελίδες 111-114, ενώ εφέτος τις σελίδες 111-121. Ομοιότητα, δε, υπήρχε και σε ένα από τα ερωτήματα στην Παραγωγή Λόγου, κάτι που δείχνει ότι οι καθηγητές που καλούνται κάθε χρόνο να επιλέξουν τα θέματα δεν «κουράζονται» και πολύ στην αναζήτηση έμπνευσης ή επιστημονικής παρέμβασης στην εξεταστική διαδικασία».

Οι εξετάσεις θα συνεχισθούν την Παρασκευή με την εξέταση στα Μαθηματικά και στοιχεία Στατιστικής και την Ιστορία και τα δύο μαθήματα γενικής παιδείας.  

Από το υπουργείο Παιδείας γνωστοποιήθηκε χθες, ότι κατά την περίοδο των Πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ 2016, και συγκεκριμένα από τις 16-5-2016 έως και τις 6-6-2016, η είσοδος του κοινού, των δικηγόρων και των επισκεπτών στο κτίριο του Υπουργείου Παιδείας θα πραγματοποιείται σε κάθε περίπτωση μετά τις 12:00 μ.μ ενώ δεν θα επιτρέπεται ούτε η αποχώρηση των υπαλλήλων ή των επισκεπτών του Υπουργείου πριν τις 12:00 μ.μ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης