Πανελλαδικές: Το 2012 είχε μπει ξανά το κείμενο του Παπανούτσου για τη φιλία

Πανελλαδικές: Το 2012 είχε μπει ξανά το κείμενο του Παπανούτσου για τη φιλία

Το θέμα δεν παρουσίασε ιδιαίτερη δυσκολία και θεωρείται βατό λένε οι φροντιστές

Πανελλαδικές: Το 2012 είχε μπει ξανά το κείμενο του Παπανούτσου για τη φιλία
Χωρίς προβλήματα αλλά με έννοιες που έπρεπε να αναλυθούν κρίνεται από υποψηφίους και εκπαιδευτικούς το θέμα της Νεοελληνικής γλώσσας με το οποίο άνοιξε σήμερα η αυλαία των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Οι υποψήφιοι κλήθηκαν να εξεταστούν σε κείμενο για τη φιλία του Ευάγγελου Παπανούτσου από το βιβλίο με τίτλο «Πρακτική Φιλοσοφία», το οποίος όμως είχε «ξαναπέσει» πριν από μόλις τέσσερα χρόνια στις πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ) τα θέματα δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερη δυσκολία και θεωρούνται βατά.

Το κείμενο του Παπανούτσου πραγματεύεται τη διαχρονική αξία και τις μορφές της φιλίας, ενώ στην παραγωγή λόγου οι μαθητές κλήθηκαν να αναλύσουν τα  χαρακτηριστικά της γνήσιας φιλίας και  και το ρόλο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στη δημιουργία φιλικών σχέσεων. 
Κλείσιμο

Όπως αναφέρουν από την ΟΕΦΕ «πρόκειται για ένα οικείο στους μαθητές θέμα που έχει διδαχθεί στα φροντιστήρια καθώς ο προβληματισμός που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια σχετικά με τα κοινωνικά δίκτυα και η προσωπική πείρα των μαθητών θα τους βοηθήσουν στην ανάπτυξη των απόψεών τους». 





Όσο για τις ασκήσεις του β' μέρους  θωρούνται απλές  και κατανοητές.

Διαβάστε ΕΔΩ το θέμα στο οποίο διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι

«Δεν το περιμέναμε αλλά θεωρούμε ότι ήταν βατό» λένε στο protothema.gr μαθητές που συμμετείχαν στις σημερινές εξετάσεις. Ειδικά, δε, για το κείμενο της περίληψης είπαν ότι ήταν πολύ εύκολο.

Συνολικά περίπου 104. 000 υποψήφιοι θα συμμετάσχουν στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις διεκδικώντας 69.985 προσφερόμενες θέσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. 

Οι εισακτέοι στα ΤΕΙ θα αυξηθούν κατά 2.000 άτομα, ενώ στα πανεπιστήμια θα μειωθούν κατά 345 άτομα. Συνολικά, οι θέσεις στα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αυξάνονται κατά 1.655, δηλαδή ποσοστό 2,42%  σε σχέση με πέρυσι.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης