Μέσα στο σπίτι όπου έγινε η τραγωδία με τα ροτβάιλερ - Τι λένε οι ιδιοκτήτες

Μέσα στο σπίτι όπου έγινε η τραγωδία με τα ροτβάιλερ - Τι λένε οι ιδιοκτήτες

«Τα εκπαιδεύσαμε μόνοι μας με αγάπη, τα έχουμε σαν τα παιδιά μας», αποκαλύπτουν - «Υφίσταμαι μεγάλη πίεση από το απόγευμα του Πάσχα», λέει ο 72χρονος ιδιοκτήτης

Μέσα στο σπίτι όπου έγινε η τραγωδία με τα ροτβάιλερ - Τι λένε οι ιδιοκτήτες
Πέντε ημέρες έπειτα από την τραγωδία στην Κοζάνη με το πεντάχρονο αγοράκι που έχασε τη ζωή του έπειτα από επίθεση ροτβάιλερ, οι ιδιοκτήτες των σκυλιών άνοιξαν το σπίτι όπου έγινε το φρικτό περιστατικό και μίλησαν για πρώτη φορά για όλα όσα συνέβησαν την Κυριακή του Πάσχα.

Μιλώντας στον «Πρωινό Λόγο»
οι ιδιοκτήτες των ροτβάιλερ, που δάγκωσαν μέχρι θανάτου του παιδί, αποκάλυψαν ότι είχαν τα σκυλιά σαν παιδιά τους καθώς και ότι τα μεγάλωσαν μόνοι τους με αγάπη.

«Τα έχουμε σαν τα παιδιά μας», είπε χαρακτηριστικά η σύζυγος του ιδιοκτήτη, η οποία μαγείρευε σε κατσαρόλες τροφή για τα ροτβάιλερ διαθέτοντας ειδικό ψυγείο για τις τροφές των ζώων. «Από το 1999 ζούμε μαζί τους. Είχα να διαλέξω ανάμεσα σε ροτβάιλερ, μασίφ ναπολιτάνο και καυκασιανό. Επέλεξα τα ροτβάιλερ», ανέφερε ο ιδιοκτήτης.
Κλείσιμο

Όπως εξήγησαν, τα ζώα βρίσκονταν στην αυλή του σπιτιού τους, σε ένα οικόπεδο τεσσάρων στρεμμάτων με κήπο, αμπέλι, κοτέτσι με κότες και γαλοπούλες, λιμνούλα, θερμοκήπιο. Μάλιστα, ανέφεραν ότι ήταν υπάκουα και εξαιρετικά φιλικά και δέχονταν ευχάριστα τα χάδια τους.





Τι έγινε σύμφωνα με το ζεύγος 
Οι ιδιοκτήτες μίλησαν στον «Πρωινό Λόγο» για την μοιραία εκείνη ημέρα και αποκάλυψαν τι έγινε και πώς κατά την άποψή τους, τα αγαπημένα τους ροτβάιλερ σκότωσαν το παιδί.

«Το παιδί με τη μητέρα του ερχόταν συχνά στο σπίτι. Είχε έρθει και το Μεγάλο Σάββατο. Χριστούγεννα, γιορτές και καλοκαίρι τα τελευταία τρία χρόνια ήταν στο σπίτι», ανέφερε ο ιδιοκτήτης των ροτβάιλερ. «Την Κυριακή είχε έρθει από νωρίς με τον κοινό μας φίλο για τη γιορτή του Πάσχα», πρόσθεσε. «Την ώρα του συμβάντος ο άντρας μου και ο κοινός φίλος ήταν στην ψησταριά», συνέχισε η σύζυγος του ιδιοκτήτη. 



«Εγώ και η φίλη της μητέρας του παιδιού βρισκόμασταν μέσα στο σπίτι. Σε λίγο ήρθε και η μητέρα του. Το παιδί έμεινε μόνο του. Τα σκυλιά φυλάσσονταν στον ειδικό χώρο στο ημιυπόγειο με ασφαλισμένη την πόρτα και το πορτάκι», πρόσθεσε. «Ακούσαμε φωνές», είπε ο ιδιοκτήτης, τις οποίες ο ίδιος είπε στους δημοσιογράφους ότι αναγνωρίζει αμέσως από την εμπειρία του για τη συμπεριφορά των σκύλων. 

Το κακό είχε γίνει. «Ο σύζυγός μου τράβηξε τα σκυλιά και μου έδωσε το μικρό αγκαλιά. Κατόπιν το πήρε ο φίλος μας και το πήγε στο νοσοκομείο. Ήταν δαγκωμένο στο σαγόνι», ανέφερε η σύζυγος και συνέχισε: «Το ένα σκυλί δάγκωσε το παιδί. Μεταφέρθηκαν και τα δύο στο κυνοκομείο, γιατί βρέθηκε και το δεύτερο στο συμβάν».

Όπως αποκάλυψε, το τρίτο σκυλί, το οποίο επίσης φυλάσσονταν στον ίδιο χώρο, παρέμεινε μέσα. 

Ένα μικρό αμπέλι


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα ροτβάιλερ φυλάσσονται σε μια μεγάλη τζαμαρία με διπλό τζάμι, η οποία καμία σχέση δεν έχει σε όσα έχουν διαδοθεί για φράχτες και περιφράξεις. Η εξωτερική είναι και η επίμαχη, καθώς δίπλα στην πόρτα υπάρχει οπή για να μπαινοβγαίνουν τα σκυλιά. Μπροστά από την οπή ήταν τοποθετημένα τελάρα, τα οποία στηρίζονταν με ένα σίδερο.

Η ψησταριά




«Υφίσταμαι μεγάλη πίεση από το απόγευμα του Πάσχα»
«Υφίσταμαι αδικαιολόγητα μεγάλη πίεση από το απόγευμα του Πάσχα», ανέφερε ακόμη ο ιδιοκτήτης με δάκρυα στα μάτια, όταν η σύζυγός του έδειχνε στους δημοσιογράφους την κόκκινη μπλούζα, την οποία εκείνη φορούσε ανήμερα του Πάσχα. 

Φωτογραφία από το σπίτι
 

«Τα σκυλιά τα εκπαιδεύσαμε μόνοι μας με αγάπη. Μερικά από αυτά που γεννήθηκαν τα δώσαμε. Δεν δίνουμε τα ζώα αδιακρίτως παρά μόνο σε αυτούς που ξέρουμε ότι θα τα προσέξουν», είπε. 

«Εμείς ζούμε εδώ με τον κήπο και τα ζώα, δεν είμαστε ούτε της καφετέριας ούτε του έξω», πρόσθεσε. 

«Δεν έχουμε σχέση με εμπόριο σκύλων ούτε συμμετοχή σε κυνομαχίες. Ούτε σε εκθέσεις σκύλων πήγαμε παρότι τα σκυλιά μας είναι από τα καλύτερα στη Δυτική Μακεδονία», συνέχισε η γυναίκα του. 

Χώρος διέλευσης των σκύλων με αντιστήριξη 


Αξίζει να σημειωθεί ότι την Παρασκευή, με απόφαση εισαγγελέα, τα έξι σκυλιά απομακρύνθηκαν από τον χώρο και μεταφέρθηκαν στο κυνοκομείο Κοζάνης.

Η κόκκινη μπλούζα του ιδιοκτήτη


Πηγή: prlogos.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης