Με ποδοσφαιρικά παραδείγματα σχολίασε ο Ακιντζί τις τουρκικές βίζες

Με ποδοσφαιρικά παραδείγματα σχολίασε ο Ακιντζί τις τουρκικές βίζες

Σχολιάζοντας το θέμα που αφορά τις θεωρήσεις εισόδου για Τούρκους πολίτες στην ΕΕ, έφερε ως παράδειγμα τους ποδοσφαιρικούς αγώνες μεταξύ της Τουρκίας και Ελληνοκυπριακών και Τουρκοκυπριακές ομάδων

Με ποδοσφαιρικά παραδείγματα σχολίασε ο Ακιντζί τις τουρκικές βίζες
O Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί
σχολιάζοντας το θέμα που αφορά τις θεωρήσεις εισόδου για Τούρκους πολίτες στην ΕΕ, έφερε ως παράδειγμα τους ποδοσφαιρικούς αγώνες που γίνονται στη
Τουρκία
με τις Ελληνοκυπριακές ομάδες, τις οποίες υποτίθεται η Άγκυρα δεν αναγνωρίζει, ενώ την ίδια στιγμή - αν και αναγνωρίζει το ψευδοκράτος - δεν μπορούν να διεξαχθούν αγώνες με τις Τουρκοκυπριακές ομάδες. 
Κλείσιμο

Όπως σημείωσε ο κ. Ακιντζί, η Τουρκία δεν μπορεί να εκπληρώσει ούτε το ένα ούτε το άλλο. Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης ανέφερε ότι οι ποδοσφαιρικές ομάδες της Τουρκίας ενώ δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν αγώνες με ομάδες του ψευδοκράτους, πηγαίνουν στη νότια
Κύπρο
– κατά την έκφρασή του – και παίζουν με ομάδες της «νότιας» Κύπρου, ενώ – συνέχισε – ομάδες της «νότιας» Κύπρου που δεν μπορούν να παίξουν με τουρκοκυπριακές ομάδες, πηγαίνουν στην Τουρκία και αγωνίζονται με τουρκικές ομάδες.

Η διπλωματική αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία, είπε, έχει πολύ διαφορετικές προϋποθέσεις, συμπληρώνοντας ότι πρωτίστως η Τουρκία θα πρέπει να πάρει απόφαση να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία. Ωστόσο, συνέχισε, ενόσω δεν ιδρύεται η ενωμένη ομόσπονδη Κύπρος, δεν τίθεται τέτοιο θέμα.
«Ωστόσο, την ύπαρξη (της Κυπριακής Δημοκρατίας) αναγκάζεται να την αναγνωρίσει».

Ο κ. Ακιντζί ανέφερε επίσης ότι η Τουρκία δέχεται και τώρα τα διαβατήρια της Κυπριακής Δημοκρατίας έναντι συγκεκριμένου αντιτίμου. Με την απόφαση της Τουρκίας για άρση της βίζας για τους υπηκόους των χωρών μελών της ΕΕ, είπε, μόνο η βίζα θα αρθεί.

Χαρακτήρισε δε ως άστοχα και παρατραβηγμένα τα σχόλια ότι με την απόφασή της αυτή η Τουρκία αφήνει εκτός τους Τουρκοκύπριους, λέγοντας ότι το Κυπριακό δεν μπορεί να λυθεί χωρίς τον εκλεγμένο εκπρόσωπο του τουρκοκυπριακού «λαού». Με αυτή την έννοια, συνέχισε, οι Τουρκοκύπριοι είναι εντός και υπενθύμισε ότι η Τουρκία στηρίζει τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων γιατί κι αυτή επιθυμεί τη λύση και επανέλαβε την ευχή του για επίτευξη λύσης εντός του 2016.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης