Ενταση και πετροπόλεμος μεταξύ μεταναστών και αστυνομίας στην Ειδομένη

Ενταση και πετροπόλεμος μεταξύ μεταναστών και αστυνομίας στην Ειδομένη

Εκατό άτομα επιχείρησαν να στήσουν σκηνή κοντά στον φράχτη στα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ

Ενταση και πετροπόλεμος μεταξύ μεταναστών και αστυνομίας στην Ειδομένη
Νέα ένταση με πρόσφυγες
και
μετανάστες επικράτησε σήμερα στην Ειδομένη όταν ομάδα περίπου 100 άτομα επιχείρησαν να στήσουν σκηνή κοντά στον φράχτη στα σύνορα Ελλάδας-
ΠΓΔΜ
Κλείσιμο


Οι μετανάστες, οι οποίοι ζητούν να ανοίξουν τα σύνορα για να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ευρώπη, προσπάθησαν να στήσουν μια σκηνή στον φράχτη, κοντά στη σιδηροδρομική γραμμή, ωστόσο, αμέσως δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν στην περιοχή επιχείρησαν να τους απωθήσουν.

Κάποιοι από τους μετανάστες εκτόξευσαν πέτρες εναντίον των αστυνομικών, όμως, τελικά το αντίσκηνο απομακρύνθηκε και ακολούθησε καθιστική διαμαρτυρία.

Η κατάσταση ήταν τεταμένη από νωρίς το πρωί της Πέμπτης, όταν πρόσφυγες συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), στον άτυπο καταυλισμό της Ειδομένης. Εξαιτίας της έντασης που επικράτησε, τα μέλη της UNHCR αποχώρησαν προσωρινά από τον καταυλισμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από το Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στην Ειδομένη ξεπερνούν τους 10.000.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης