Ξανθός και Πολάκης υπέγραψαν την απομάκρυνση Γιαννόπουλου

Ξανθός και Πολάκης υπέγραψαν την απομάκρυνση Γιαννόπουλου

Η υπουργική απόφαση που αναρτήθηκε στην «Διαύγεια» ορίζει ως αντικαταστάτη του αποπεμφθέντος στο ΚΕΕΛΠΝΟ τον κ. Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ

Ξανθός και Πολάκης υπέγραψαν την απομάκρυνση Γιαννόπουλου
Με υπουργική απόφαση, που συνυπογράφουν την Τετάρτη 4 Μαϊου ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός και ο αναπληρωτής υπουργός κ. Παύλος Πολάκης, πέφτει βίαια και πρόωρα αυλαία στη θητεία του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, κ. Θανάση Γιαννόπουλου, έναν χρόνο μετά τον διορισμό του με τριετή θητεία. Η αποπομπή του κ. Γιαννόπουλου επήλθε μετά την κόντρα με τον Παύλο Πολάκη  για το θέμα της «πειραγμένης» λίστας των γιατρών και νοσηλευτών που θα προσληφθούν στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).
 
Σύμφωνα με την απόφαση, που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, τη θέση του αποπεμφθέντος κ. Γιαννόπουλου καταλαμβάνει ο αναπληρωτής καθηγητής Χειρουργικής κ. Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, όπως είχε ανακοινώσει άλλωστε τη Μεγάλη Πέμπτη ο αναπληρωτής υπουργός.
 
Ο κ. Ρόζενμπεργκ είναι ιδρυτής και επί πολλά έτη πρόεδρος των Ελλήνων «Γιατρών του Κόσμου». Από το 2007, διευθύνει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών «Διεθνής Ιατρική - Διαχείριση Κρίσεων Υγείας».
 
Κλείσιμο
Αναπληρωτής του ορίζεται ο καθηγητής Μικροβιολογίας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ), κ. Αλκιβιάδης Βατόπουλος.
 
Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι για την ανάληψη της θέσεως του, ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ δεν χρειάζεται έγκριση από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, όπως συμβαίνει με τους επικεφαλής των εποπτευόμενων φορέων των υπουργείων διότι η θέση του είναι τιμητική και άμισθη. Είθισται να περνάει για ενημέρωση από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. 
 
Στην υπουργική απόφαση ορίζεται η θητεία τους λήγει στις 10 Μαρτίου 2017, μαζί με εκείνη των υπολοίπων μελών του συμβουλίου. Κατά πληροφορίες, άμεσα θα προχωρήσει και  η αντικατάσταση των μελών του ΔΣ εάν δεν υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους τις οποίες έχει ζητήσει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
 
Ωστόσο, νομικοί κύκλοι επιμένουν ότι η απομάκρυνση του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ ανοίγει θέμα νομιμότητας της διαδικασίας, καθώς ο υπουργός Υγείας πρέπει να αιτιολογήσει για ποιο σοβαρό λόγο προέβη στην ανάκληση του διορισμού του. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Θανάσης Γιαννόπουλος είχε διοριστεί με απόφαση του υπουργού Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή τον περασμένο Απρίλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αποπεμφθείς πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ και στέλεχος των ΑΝΕΛ θα προσφύγει στη δικαιοσύνη για το θέμα της απομάκρυνσης του.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης