Το σάντουιτς από φασολάδα που κατέκτησε τον... κόσμο

Το σάντουιτς από φασολάδα που κατέκτησε τον... κόσμο

Η «Αποδομημένη Φασολάδα» της σεφ Κατερίνας Πλιάτσικα χαρακτηρίστηκε «ωδή στην ελληνική γαστρονομία» 

Το σάντουιτς από φασολάδα που κατέκτησε τον... κόσμο
Ένα διαφορετικό σάντουιτς δημιούργησε η σεφ Καρολίνα Πλιάτσικα με βασικό συστατικό την φασολάδα και κέρδισε την δεύτερη θέση σε παγκόσμιο διαγωνισμό. 

Ο 11ος Παγκόσμιος Διαγωνισμός Sandwich Délifrance, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης Sandwich & Snack Show στο Παρίσι και ανέδειξε τρεις νικητές.

Ανάμεσά τους και η Ελληνίδα  Καρολίνα Πλιάτσικα, μία από τους 10 σπουδαστές γαστρονομίας που σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού έπρεπε να δημιουργήσουν ένα sandwich βασισμένο σε ένα παραδοσιακό πιάτο της πατρίδας τους. 

Κλείσιμο


Το αποτέλεσμα κρίθηκε από την γαστρονομία, τη ταχύτητα προετοιμασίας, τη διατροφική αξία αλλά και το κόστος του sandwich.

Η Καρολίνα Πλιάτσικα κατέκτησε τη δεύτερη θέση παρουσιάζοντας  ένα πρωτότυπο ελληνικό sandwich με την ονομασία «Αποδομημένη Φασολάδα». Το sandwich που δημιουργήθηκε με βάση ciabattina με σπόρους σουσαμιού, ηλίανθου, λιναριού και κινόα, συνδύασε ιδανικά τον πουρέ φασολιών και σέλινου με καπνιστή πέστροφα, σφαιροποιημένα τοματίνια και κουλί καρότου, συμπυκνώνοντας την παράδοση, τη γεύση, τις μνήμες και τη μοντέρνα αντίληψη της ελληνικής κουζίνας. 

Μάλιστα, ο βραβευμένος με 3 αστέρια Michelin Arnaud Donckele, που ήταν ανάμεσα στα μέλη της κριτικής επιτροπής,το χαρακτήρισε «ωδή στην ελληνική γαστρονομία» αλλά και ένα sandwich που θα ήθελε να υπάρχει στο εστιατόριό του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης