Έκαναν λαθρανασκαφή στο προαύλιο εκκλησίας

Έκαναν λαθρανασκαφή στο προαύλιο εκκλησίας

Ένας κάτοικος της Οιχαλίας αντιλήφθηκε το βράδυ της Μ. Παρασκευής τον 60χρονο συγχωριανό του και τον Αλβανό συνεργό του να σκάβουν δίπλα στο πηγάδι που βρίσκεται στην πίσω πλευρά του ναού του Αγίου Δημητρίου 

Έκαναν λαθρανασκαφή στο προαύλιο εκκλησίας
Θρησκευτικές εικόνες άγνωστης προέλευσης, που ήταν θαμμένες στο χώμα στον προαύλιο χώρο μιας εκκλησίας στην ευρύτερη περιοχή της Φαρκαδόνας Τρικάλων, έφεραν στο φως δυο λαθρανασκαφείς που προσπάθησαν να διαφύγουν χωρίς να τα καταφέρουν!

Ένας κάτοικος της Οιχαλίας αντιλήφθηκε το βράδυ της Μ. Παρασκευής τον 60χρονο συγχωριανό του και τον Αλβανό συνεργό του να σκάβουν δίπλα στο πηγάδι που βρίσκεται στην πίσω πλευρά του ναού του Αγίου Δημητρίου που βρίσκεται έξω από το χωριό και να φέρνουν στην επιφάνεια τις εικόνες. Μόλις τον είδαν εκείνοι, τράπηκαν σε φυγή και εξαφανίστηκαν.

Όμως, οι άνδρες του τμήματος Φαρκαδόνας τους εντόπισαν το πρωί του Μ. Σαββάτου, τους συνέλαβαν και τους ανακρίνουν για να εξακριβώσουν για ποιο λόγο έσκαβαν στο χώρο του ναού. Ο λάκκος που είχαν ήδη σκάψει είχε βάθος τρία μέτρα και το γεγονός ότι σε κάποιο βάθος είχαν τοποθετηθεί από αγνώστους σύγχρονες εικόνες, ίσως δείχνει ότι ακόμη βαθύτερα κρύβεται κάτι πολύτιμο.
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης