Βρήκαν χειροβομβίδα στις φυλακές Τρικάλων

Βρήκαν χειροβομβίδα στις φυλακές Τρικάλων

Κλιμάκιο πυροτεχνουργών του Στρατού Ξηράς από την Λάρισα έκανε ελεγχόμενη έκρηξη στη χειροβομβίδα

Βρήκαν χειροβομβίδα στις φυλακές Τρικάλων
Λήξη συναγερμού σήμανε στις φυλακές Τρικάλων, μετά την εξουδετέρωση της χειροβομβίδας που είχε βρεθεί κατά την διάρκεια εργασιών στον περιβάλλοντα χώρο κοντά σε έναν πύργο ελέγχου της εξωτερικής φρουράς, το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης.

Το γεγονός ότι η χειροβομβίδα εντοπίστηκε στο συγκεκριμένο σημείο μεταξύ του συρματοπλέγματος και του φράκτη ασφαλείας, αλλά και ότι ήταν εμφανώς πολυκαιρισμένη, κάνει τους αστυνομικούς της Ασφάλειας να προσανατολίζονται στο ενδεχόμενο να μην είχε βρεθεί μετά την αιματηρή απόδραση των Αλβανών βαρυποινιτών πριν από τρία χρόνια!

Κλιμάκιο πυροτεχνουργών του Στρατού Ξηράς από την Λάρισα έκανε ελεγχόμενη έκρηξη στη χειροβομβίδα, οι έρευνες για την προέλευση της οποίας βρίσκονται σε εξέλιξη. Πιθανότατα, όμως, δεν είχε βρεθεί όταν οι αρχές ασφαλείας «χτένισαν» τον εξωτερικό χώρο των φυλακών μετά την ομαδική απόδραση.

Κλείσιμο
Ήταν βράδυ Παρασκευής 22 Μαρτίου του 2013, όταν έγινε η ολονύχτια μάχη μεταξύ των φρουρών και μιας ομάδας πάνοπλων Αλβανών που άρχισαν να «γαζώνουν» με Καλάσνικοφ και χειροβομβίδες τις εξωτερικές σκοπιές. Κατά τη διάρκεια της μάχης, τραυματίστηκαν σοβαρά δύο ειδικοί φρουροί και απέδρασαν ένδεκα αλλοδαποί κακοποιοί με επικεφαλής το Μάριον Κόλα, με τα γνωστά επακόλουθα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης