Το protothema.gr στην τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα

Το protothema.gr στην τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα

Χιλιάδες πιστοί παρακολούθησαν το μυστήριο μέσα και έξω από Ναό της Αναστάσεως 

Το protothema.gr στην τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα
Με μεγαλοπρέπεια και σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης ολοκληρώθηκε η Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα. Χιλιάδες πιστοί είχαν συγκεντρωθεί μέσα και έξω από Ναό της Αναστάσεως 
για να λάβουν το Αγιο Φως. Οι περισσότεροι από αυτούς βρίσκονταν έξω από την Πύλη του Ναού από τις 5 τα ξημερώματα.

Η αστυνομία του Ισραήλ αυτές τις μέρες αλλά κυρίως το τελευταίο 24ωρο ήταν επί ποδός στους δρόμους γύρω από τον Ιερό Ναό προκειμένου να κάνει ελέγχους για την ασφάλεια των πιστών αλλά και να βοηθά στην ομαλή μετάβαση μέσα στο Ναό.

Κλείσιμο











Λίγο μετά τις 20:00 έφτασε στην Αθήνα το Άγιο Φως
Λίγα λεπτά μετά τις 8 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου έφτασε στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» της Αθήνας, με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα και έγινε δεκτό με τιμές αρχηγού κράτους.

Μόλις άνοιξε η πόρτα του αεροσκάφους, το Άγιο Φως κατέβηκε στα χέρια του Έξαρχου του Παναγίου Τάφου, αρχιμανδρίτη Δαμιανού, όπως προστάζει η παράδοση και το παρέδωσε στο Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαο και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο.

Απόδοση τιμών έγινε από τον μεικτό λόχο ΓΕΕΘΑ, δηλαδή άγημα και από τα τρία σώματα στρατού και τέσσερις εύζωνες. Δίπλα από το άγημα ήταν η μπάντα της Ελληνικής Αεροπορίας, ενώ ακούστηκε το εμβατήριο της σημαίας και ο εθνικός ύμνος. 

Αρκετοί πιστοί έφτασαν στο αεροδρόμιο για να παρακολουθήσουν την άφιξη του Αγίου Φωτός

Το πρωί αναχώρησε με το αεροσκάφος Empraer-209 της Πολεμικής Αεροπορίας η ελληνική αντιπροσωπεία, η οποία παρέστη στην Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα και εν συνεχεία το μετέφερε στην Ελλάδα.

Στην ελληνική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, συμμετείχαν η Όλγα Γεροβασίλη, Κυβερνητική Εκπρόσωπος, ο Αθανάσιος Μπούρας, Βουλευτής - Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας, ο Ανδρέας Μιχαηλίδης, Βουλευτής -Υπεύθυνος της Βουλής των Ελλήνων στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας, ο Λευτέρης Κρέτσος, Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ο Εκπρόσωπο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτας, κ.κ. Θεολόγος, και ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα, Αρχιμανδρίτης Δαμιανός.

Στο μεταξύ, μετά την άφιξη της αποστολής από τα Ιεροσόλυμα αναχώρησαν αμέσως αεροσκάφη της Aegean και της Olympic Air, προκειμένου να μεταφέρουν το Άγιο Φως σε 17 προορισμούς σε Αιγαίο, Ιόνιο, Κεντρική και Ανατολική Ελλάδα. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν πτήσεις, αποκλειστικά και μόνο για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός, προς Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Μύκονο, Σάμο, Κω, Χίο, Μυτιλήνη, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη και Λήμνο. Παράλληλα, η μεταφορά του Αγίου Φωτός πραγματοποιήθηκε και με τις προγραμματισμένες πτήσεις προς Σαντορίνη, Ηράκλειο, Χανιά, Κέρκυρα, Ρόδο και Ιωάννινα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης