Μόνο 340 μετανάστες έχουν επιστρέψει στην Τουρκία από τη συμφωνία και μετά

Μόνο 340 μετανάστες έχουν επιστρέψει στην Τουρκία από τη συμφωνία και μετά

Με το «σταγονόμετρο» συνεχίζεται η επαναπροώθηση μεταναστών και προσφύγων στην Τουρκία - Σήμερα αναχώρησαν άλλα 18 άτομα

 Μόνο 340 μετανάστες έχουν επιστρέψει στην Τουρκία από τη συμφωνία και μετά
Με το «σταγονόμετρο» συνεχίζεται η επαναπροώθηση μεταναστών και
προσφύγων στην Τουρκία
, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Reuters που αναφέρει ότι, από τη σύναψη της συμφωνίας με την ΕΕ, μόλις 340 άτομα έχουν μεταφερθεί στη γειτονική χώρα.
Κλείσιμο

Σήμερα, Τρίτη, 18 άνθρωποι (στην πλειοψηφία τους Αφγανοί) αναχώρησαν με δύο πλοία από ελληνικά νησιά με προορισμό τις τουρκικές ακτές. Συγκεκριμένα, 13 από τους μετανάστες επαναπροωθήθηκαν από τη Λέσβο στο Δικιλί και άλλα πέντε άτομα από την Χίο στο Τσεσμέ.

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, από τα τέλη Μαρτίου οπότε και οριστικοποιήθηκαν οι όροι της συμφωνίας Ευρώπης – Τουρκίας για την επαναπροώθηση μεταναστών, έχουν περάσει στα ελληνικά νησιά 8.000 άνθρωποι. Ωστόσο, οι ελληνικές αρχές έχουν προχωρήσει συνολικά σε μόλις 340 μετακινήσεις.

Στο ίδιο δημοσίευμα φιλοξενούνται και δηλώσεις του Γιώργου Κυρίτση, ο οποίος τόνισε αναφορικά με τις καθυστερήσεις στους ελέγχους αιτήσεων ασύλου ότι η Αθήνα από την πλευρά της κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί. «Δεν καθυστερούμε» τόνισε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας ότι η Κυβέρνηση τηρεί τη νόμιμη διαδικασία ώστε ο έλεγχος των αιτήσεων ασύλου να ολοκληρωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης