Θεσσαλονίκη: Σοκ για το άδοξο τέλος του Republic 100.3 - Συνεχίζει μόνο με playlist

Θεσσαλονίκη: Σοκ για το άδοξο τέλος του Republic 100.3 - Συνεχίζει μόνο με playlist

Διαβάστε την ανακοίνωση των παραγωγών - Τα «ευχαριστώ» και η «συγγνώμη» για το τέλος εποχής

Θεσσαλονίκη: Σοκ για το άδοξο τέλος του Republic 100.3 - Συνεχίζει μόνο με playlist
Μέσα σε όλα τα δυσάρεστα που συμβαίνουν στο χώρο των ΜΜΕ το τελευταίο διάστημα, ήρθε να προστεθεί και η είδηση της απομάκρυνσης-εκδίωξης των παραγωγών του γνωστού ραδιοφωνικού σταθμού της Θεσσαλονίκης, Republic 100.3, εν μία νυκτί.

Αιτία της δυσάρεστης αυτής εξέλιξης ήταν η απόφαση να στραφεί ο σταθμός σε ένα πιο εμπορικό και «mainstream» προφίλ, με playlist και χωρίς τη φωνή των παραγωγών στον «αέρα».

Διαβάστε την ανακοίνωση των πρώην -πλέον- παραγωγών του σταθμού, που εκδόθηκε την Παρασκευή:
Κλείσιμο
Σήμερα, Παρασκευή 22 Απριλίου 2016, είναι η ημέρα που οι παραγωγοί του Republic 100,3 κάθισαν πίσω από την κονσόλα και το μικρόφωνο του για τελευταία φορά. Δέκα και πλέον χρόνια από τη στιγμή που εξέπεμψε για πρώτη φορά, δέκα και πλέον χρόνια από το πρώτο τραγούδι που έστειλε στον αέρα της πόλης, αποφασίστηκε ότι πρέπει να αλλάξει ύφος και να προσαρμοστεί στις ανάγκες και τις επιταγές της αγοράς. Το προϊόν κρίθηκε μη εμπορικό και μη ελκυστικό κι ως εκ τούτου θα έπρεπε να αλλάξει. Έλα όμως που δεν υπάρχει άνθρωπος που να πέρασε αυτά τα δέκα χρόνια από τα στούντιο της Αριστοτέλους και της Πυλαίας που να αντιμετώπισε τον Republic ως "προϊόν", που δεν θέλησε να συνδέσει αυτό που ο κόσμος αποκαλούσε "μουσικές Republic" με το χρήμα. Ο Republic δεν ηταν ποτέ ένα κοινό ραδιόφωνο, όπως κοινοί δεν ήταν ποτε κι οι ακροατές του.

Σήμερα, Παρασκευή 22 Απριλίου 2016, είναι το τέλος μιας εποχής. Μιας εποχής που διήρκησε 10 ολόκληρα χρόνια, και πάλεψε με θεούς και δαίμονες για να σταθεί στα πόδια της με αξιοπρέπεια! Ένας σταθμός σημαντικό κομμάτι της πόλης που προσέφερε καθαρά μουσική, εκπαίδευσε το αυτί των ακροατών και τους κράτησε παρέα. Από την πρώτη μέρα μέχρι και σήμερα, αξιολογότατοι άνθρωποι πέρασαν το κατώφλι του και μοιράστηκαν αληθινά με τον κόσμο αυτό που αγαπούν, τη μουσική. Πέρασε χίλια μύρια κύματα, αλλά μέχρι και σήμερα, τελευταία μέρα παρουσίας των παραγωγών, στάθηκε όρθιος και περήφανος!

Όλοι εμείς οι παραγωγοί του Republic 100,3 θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους εσάς που μας στηρίξατε και μας αγαπήσατε -με τα στραβά και τα ανάποδα μας- αυτά τα 10 χρόνια.

Όλοι εμείς οι παραγωγοί του Republic 100,3 θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους καλλιτέχνες από την Ελλάδα αλλά και όλο τον κόσμο που μας τίμησαν και μας εμπιστεύτηκαν τις δημιουργίες τους αυτά τα 10 χρόνια.

Όλοι εμείς οι παραγωγοί του Republic 100,3 θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλα τα φιλόξενα μέρη που άνοιξαν τις πόρτες τους για να φιλοξενήσουν τα parties και τις εκδηλώσεις μας.

Τέλος, όλοι εμείς οι παραγωγοί του Republic 100,3 οφείλουμε να ζητήσουμε και μια συγνώμη. Μια συγνώμη γιατί κάποιες φορές συμβιβαστήκαμε, γιατί κάποιες φορές μπήκαμε κι εμείς στη διαδικασία να γίνουμε κάτι άλλο από αυτό που είμασταν κι αυτό που θέλαμε να είναι ο Republic. Δεν το θέλαμε, το κάναμε όμως για να εξασφαλίσουμε ότι η κίτρινη Δημοκρατία θα παραμείνει στον αέρα της πόλης. Δυστυχώς όμως, η προσπάθεια μας αυτή απέτυχε.

Η ζωή όμως συνεχίζεται, η μουσική επίσης. Δεν χωράνε δάκρυα και λύπη στη σημερινή ημέρα γιατί δεν είναι αποχαιρετισμός αλλά δέσμευση, ελπίδα και υπόσχεση ότι τα καλύτερα έρχονται.
Join the radiolution, The End._
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης