Στα «κάγκελα» δικηγόροι και οι άλλοι επιστημονικοί φορείς για το ασφαλιστικό

Στα «κάγκελα» δικηγόροι και οι άλλοι επιστημονικοί φορείς για το ασφαλιστικό

Συνεχίζουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στο ασφαλιστικό οι επιστημονικοί φορείς  με μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων  -  Κόντρα δηλώσεων Γ. Καντρούγκαλου  και Β. Αλεξανδρή

Στα «κάγκελα» δικηγόροι και οι άλλοι επιστημονικοί φορείς για το ασφαλιστικό
Στα «κάγκελα» βρίσκονται οι δικηγόροι και οι άλλοι επιστημονικοί φορείς της χώρας για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο
της Κυβέρνησης, το οποίο ήδη δέχθηκε τεράστιο
πλήγμα από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού  Συνεδρίου που μόλις χθες το έκρινε στο σύνολό  του αντισυνταγματικό.
         
Δδικηγόροι, μηχανικοί, γιατροί, κ.λπ. κατά  την τελευταία κοινή σύσκεψή τους όχι μόνο διατράνωσαν σε κάθε τόνο και τρόπο την αντίθεσή τους στον ασφαλιστικό νομοσχέδιο, αλλά
Κλείσιμο
οι επιστημονικοί φορείς αποφάσισαν  να συνεχίσουν με μεγαλύτερη ένταση τις κινητοποιήσεις και τις αντιδράσεις τους ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια για το ασφαλιστικό. 
         
Στο μεταξύ, συνεχίζεται ο «πόλεμος» των δηλώσεων  μεταξύ  του υπουργού Εργασίας Γιώργου Καντρούγκαλου και του προέδρου της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας και προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλη  Αλεξανδρή.
         
Ειδικότερα, οι εκπρόσωποι των επιστημονικών επισήμαναν ότι:
 
1) Οι δικηγόροι της χώρας, με αποφάσεις της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας βρίσκονται σε συνεχείς κινητοποιήσεις και απέχουν από όλα τα καθήκοντά τους από 12 Ιανουαρίου 2016 μέχρι και τις 25 Απριλίου 2016, εκτός των υποθέσεων που υφίσταται κίνδυνος παραγραφής και παρέλευσης  προθεσμιών, ενώ θα αποφασίσουν μέσα στις επόμενες μέρες για την περαιτέρω παράταση της αποχής τους.
 
2) Οι μηχανικοί της χώρας με απόφαση του ΤΕΕ απέχουν από τις αρχές Ιανουαρίου, από την συμμετοχή τους σε Τεχνικά Συμβούλια Έργων και Μελετών καθώς και από το σύνολο των επιτροπών του κράτους με τεχνικό αντικείμενο, όπως επιτροπές Αρχιτεκτονικού Ελέγχου, Αυθαιρέτων, επιτροπές Δημοπρασιών Έργων και Μελετών κ.λπ. Από τη Μεγάλη Δευτέρα το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας αναστέλλει τη λειτουργία του Ηλεκτρονικού Συστήματος Υπολογισμού και Διαχείρισης Αμοιβών Μηχανικών με αποτέλεσμα να μη μπορούν να προχωρήσουν οι διοικητικές πράξεις και γενικά οι εργασίες που περιλαμβάνουν υπογραφή μηχανικού.
 
3) Οι οικονομολόγοι, οι λογιστές και οι φοροτεχνικοί με απόφαση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας αντιδρούν δυναμικά και συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις ενάντια στο Ασφαλιστικό, ενώ με αποφάσεις τόσο του ΟΕΕ όσο και της Πανελλήνιας Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών απέχουν από κατάθεση φορολογικών δηλώσεων πελατών τους από την έναρξη λειτουργίας της σχετικής εφαρμογής του taxisnet μέχρι και τις 6 Μαΐου.

4) Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας στήριξε εξαρχής τις κινητοποιήσεις των επιστημονικών φορέων και καλεί τα μέλη του γεωτεχνικούς, γεωπόνους, γεωλόγους, δασολόγους, κτηνιάτρους και ιχθυολόγους να απέχουν από τα καθήκοντά τους.
 
5) Οι συμβολαιογράφοι και οι δικαστικοί επιμελητές της χώρας, όπως ολόκληρος ο νομικός κόσμος, αντιδρούν έντονα και έχουν προχωρήσει σε αποχή από τα καθήκοντά τους η οποία συνεχίζεται.
 
6) Ο ιατρικός κόσμος της χώρας έχει αντιδράσει έντονα και έχει συμμετάσχει δυναμικά σε όλες τις κινητοποιήσεις των επιστημονικών φορέων της χώρας, λαμβάνοντας υπόψη τον ευαίσθητο χώρο που υπηρετεί και την ανάγκη διασφάλισης της υγείας των πολιτών.
 
Γιώργος Κατρούγκαλους και Βασίλης Αλεξανδρής
         

«Βρισκόμαστε σε λάθος χώρα, με λάθος υπουργό και λάθος αποφάσεις», απάντησε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλης Αλεξανδρής στην αναφορά του  υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου ότι «θα τα πάρουμε από αυτούς που φοράνε μαντηλάκι και γραβάτα, σαν εμένα».  
         
Ειδικότερα, σε ερώτηση των δημοσιογράφων  σχετικά με την  δήλωση του υπουργού Εργασίας ότι «θα τα πάρουμε από αυτούς που φοράνε μαντηλάκι και γραβάτα, σαν εμένα», ο κ. Αλεξανδρής τόνισε:
 
«Θεωρώ ότι τα κριτήρια, τα οποία πρέπει να θέτει ο αρμόδιος υπουργός, προκειμένου να θεσπίσει νέα ασφαλιστικά μέτρα,  δεν πρέπει να είναι του είδους «γραβάτες και μαντηλάκια».
 
Ο υπουργός πρέπει να έχει την εικόνα της οικονομικής και κοινωνικής πραγματικότητας της χώρας καθώς και του ρόλου και της αποστολής των δικηγόρων προσέθεσε ο κ. Αλεξανδρής. Αν ο κ. Κατρούγκαλος ταυτίζει τους δικηγόρους και την απονομή της Δικαιοσύνης στη χώρα με γραβάτες και μαντηλάκια, τότε νομίζω ότι βρισκόμαστε σε λάθος χώρα, με λάθος υπουργό και λάθος αποφάσεις».          

Όμως, η λεκτική αντιπαράθεση συνεχίστηκε, μέσω τηλεοπτικού σταθμού.

Σε   παρέμβαση του  σε  ενημερωτική εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού, ο κ. Αλεξανδρής απάντησε στον υπουργό Εργασίας σχετικά με τη δήλωσή του ότι οι δικηγόροι είναι εκφραστές της γραβάτας

«Οι γραβάτες και τα μαντηλάκια νομίζω ότι δεν αντέχουν σε σοβαρό σχόλιο. Απηχούν τις απόψεις ενός πικραμένου μόδιστρου», σχολίασε ο κ. Αλεξανδρής και προσέθεσε:

«Οι δικηγόροι είναι ελεύθεροι επαγγελματίες που ζουν από την άσκηση της δικηγορίας. Χάνει την ουσία, χάνει τα χαρακτηριστικά του οικονομικού προβλήματος ο υπουργός και ασχολείται με την γραβάτα και με το μαντηλάκι. Αυτό αντιλαμβάνεται ως απονομή της Δικαιοσύνης».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης